Violí jazz i modern en el cap de setmana de Violinàrius del CAT

 
00:00
Dissabte, 2 Març, 2013

Aquest cap de setmana el CAT ha acollit el Violinàrius: dos dies d’activitats del Tradiconàrius en què el violí es converteix en el protagonista.

Entre divendres i dissabte s’han fet diversos tallers de musica i dansa, xerrades i actuacions. Oriol Saña, professor de violí jazz i modern a l’Escola Superior de Música de Catalunya, l’ESMUC, ha estat un dels encarregats d’impartir un dels tallers del Violinàrius.

Oriol Saña, professor de Violí: “Sempre havia treballat en diferents grups i al final em vaig anar especialitzant en una línia que podríem anomenar jazz. Se’m va obrir tot un camp molt ampli, molt obert, amb el què és el violí, un instrument minoritari en aquest sector però que avui en dia cada cop està agafant més seguidors i cada cop la gent de corda fragada cada cop va agafant més aquesta línia i ja no tant una línia de tradició clàssica ”.

El taller d’aquest dissabte al migdia, “Chops i recursos del violí jazz i modern”, anava destinat tant a violins, com a violes i violoncels.
Els assistents a la classe oberta han pogut endinsar-se de la mà d’Oriol Saña a una tècnica que avui en dia encara es troba en desenvolupament, la del Chop. Consisteix en aprofitar la rítmica del so que es produeix al baixar i pujar l’arc de manera vertical en la zona del tauló.

Oriol Saña, professor de Violí: “Converteix l’instrument, en aquest cas el volí, viola o violoncel en un instrument amb el qual es pot fer percussió, pots treballar també l’acompanyament amb un mateix i treballar també la part harmònica ”.

El taller d’aquest dissabte, així com la resta d’activitats que han format part del Violinàrius esdevenen un punt d’aprenentatge i de trobada per als amants del violí tradicional.

Cristina Pi, participant taller: “Faig aquest taller perquè està dintre del Violinàrius que és una trobada on fem tallers de violí tradicional. Aquest d’ara és de chops, que és un recurs per acompanyar, que es fa servir sobretot en violí jazz i la gent del tradicional no el coneixem gaire, no el treballem gaire i llavors hem pensat que està bé que aprenguem això.”

En el Violinàrius d’enguany també han participat el músic català i mexicà Francesc Tomàs “Panxito”, el duet vingut d’Occitània “Poufs à cordes” i Bruel.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.