Verdi, Mozart i Fraternitat, treballen sense preocupar-se en tornar a guanyar

 
00:00
Dilluns, 12 Agost, 2013

 

Verdi del Mig, Mozart i Fraternitat de Baix van ser els guanyadors del concurs de guarnits de la Festa Major de l’any passat. Cadascun dels carrers té una trajectòria força diferent: Verdi ja fa anys que no es mou del podi, Fraternitat de Baix ha quedat diverses vegades entre els guanyadors i Mozart és un carrer jove, que en els dos anys que ha participat del concurs ha quedat entre els primers.

Natalia Parra, carrer de Mozart: ”estubimos segundos y sacamos los seis premios de honor. Este año no sé, vamos a ver qué pasa. El primer año fuimos terceros, el segundo, segundos y si este año, primeros, sería normal, sería coherente”.
Sergi Font, carrer de Verdi del Mig: “des de l’any 97 que ja portem entre els tres primers premis, i clar això és una feina molt dura, s’hauria de mirar l’estadística de premis de la Festa Major de Gràcia”.

Tot i la possible presió a l’hora de fer el guarnit, després d’haver quedat entre els guanyadors el darrer any, els tres carrers preparen el guarnit com sempre i sense preocupar-se pel concurs.

Sergi Font, carrer de Verdi del Mig: “el títol és ‘Mar endins’, volem dir que és la profunditat del mar, amb peixos i tota una sèrie de detalls que el dia 15 quan estigui tot ja s’aniran veient. Com sempre intentem fer-ho bé, maco, que agradi i després als premis ja es veurà què passa, perquè tampoc sabem com ho estan fent els altres carrers. Nosaltres sempre diem que a partir del dia 15 podem fer algun tipus de valoració, però ara és bastant difícil”.
Natalia Parra, carrer de Mozart: “el tema de este año es una carrera de globos aerostáticos, artilugios voladores y como todo lo que suecede en el cielo está lleno de pájaros y nubes. Como es una carrera también van a haber señalizaciones. Esto es la llegada y la otra portalada es la salida. Lo normal, somos unos 20 durante el año y a medida que van llegando las fiestas ponemos este cartel, sobretodo estas ultimas semanas y la gente del barrio se va acercando. Sin ellos no podríamos hacer la calle, contamos con ellos”.
Marta Soteras, carrer de Fraternitat de Baix: “el tema és una granja, és una granja no realista sinó una granja més, per exemple vista des de la imaginació d’un nen. Nosaltres fins ara havíem fet guarnits molt mecànics per la gent i aquest any era un repte perquè una granja té molts elements. Llavors la gent normalment la tenies distreta fent una feina, dos o tres feines durant l’any i arribaven i ja sabien què havien de fer. Aquest any era més ‘i ara què, ara què, ja he acabat això, i ara què?’ ”.

Aquest any la Fundació Festa Major de Gràcia, seguint en la línia dels últims anys, s’ha centrat en la millora d’accessibilitat de les festes. Per això els carrers han de tenir en compte una sèrie de mesures, però sembla que no els estan suposant cap problema.

Marta Soteras, carrer de Fraternitat de Baix: “no deixem una vorera lliure de punta a punta però si que hi ha una trajectòria. Diguem que allà a on es talla la vorera hi ha una rampa de pujada i després hi ha una rampa de baixada. Per tant, la gent pot pujar a la vorera i seguir fins a baix i tornar a baixar o pot anar pujar la vorera, baixar i seguir pel mig. Sempre tenim la precaució que hi hagi rampes”.
Sergi Font, carrer de Verdi del Mig: “s’haurà d’esperar al dia 15 a veure quina és la massa de gent que ens ve a visitar i a partir d’aquí intentar posar de la nostra part perquè no hi hagi problemes i la gent pugui transitar tranquil·lament”.

Ara només queda que arribi el dia 15 per gaudir dels carrers engalanats, a l’espera de saber qui seran els guanyadors d’aquest any, i en quina posició quedaran els seus predecessors o si quedaran entre els tres primers.
Dissabte 17 se sabran els resultats del concurs, i dimecres 21, a la roda de premsa final, es coneixeran els dels premis populars. Aquests premis són una novetat que ha inclòs aquest any la Fundació. Tothom pot votar del 15 al 20 d’agost a través de l’aplicació mòbil de la Festa Major de Gràcia.

Informen: Neus Valls i Ana Macias

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.