Veïns del carrer del Repartidor contra l’altura d’un bloc de pisos a la Salut

 
00:00
Dimarts, 24 Desembre, 2019

El carrer del Repartidor fa, segons el Pla General Metropolità, 8 metres d’amplada. Segons els càlculs dels veïns, només arriba a 7,6. Son només uns centímetres de diferència, però molt important perquè d’això depèn l’altura dels edificis que es construeixen. Al número 3 del carrer del Repartidor, els veïns asseguren que s’ha fet un pis de més perquè la llicència que s’ha atorgat es basa en els 8 metres del PGM.

Michaela Plettinger, veïna
“Aquests 8 metres que posa no són reals, llavors fem una topografia, aquesta topografia resulta que el carrer en cap punt fa els 8 metres, amb la qual cosa l’edifici hauria de ser de 12 metres, estem parlant de 4 metres de més.”

Els veïns han posat dos recursos administratius i ara un contenciós, perquè un pèrit validi l’amplada del carrer. Des de l’Ajuntament asseguren que la llicència d’obres és correcta, ja que tot i que el carrer no fa 8 metres reals, sí que consta així en el planejament original en què es basa la normativa. Una explicació que no convenç els veïns.

Michaela Plettinger, veïna
“Si no revisen els paràmetres que han fet servir per determinar l’alçada, a partir d’aquí com no ens deixen passar aquest graó de la revisió, no hi ha res a fer. Si nosaltres hem avisat a temps, quan encara no estava res construït, els murs encara no hi havia res, clar, en aquest moment si haguessin actuat, aquesta planta més baixa ho poden fer.”

De la seva banda, la promotora de l’edifici també assegura que la llicència i l’execució han estat correctes i expliquen que estan a punt de lliurar les primeres claus als nous propietaris. Tot i això, els veïns diuen que continuaran reclamant una revisió de l’amplada del carrer i l’altura de l’edifici.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.