Vallcarca organitza un mercat agroecològic que busca fer xarxa i barri

 
00:00
Divendres, 15 Setembre, 2017

 
Des de fa un temps Vallcarca està intent trobar la manera de tornar a recuperar tota l'activitat i vida de barri. Una idea que hi havia era la de fer un mercat agroecològic que donés impuls al teixit comercial de Vallcarca. Ara, diferents col•lectius de la zona i grups de consum com Les Trementinaires i Valldaures ho han fet possible.

Alexia Cumplido, Aula Ambiental Bosc Turull: "No només fos un mercat pròpiament on es pogués anar a comprar diferents tipus de productes, sinó també recuperar la idea tradicional del mercat, com a espai de recuperació de l'espai públic, de trobada veïnal, de teixir xarxes de suport."

Aquest dissabte, a la placeta del metro de Vallcarca es farà el primer Fem Mercat, en què s'ha posat èmfasi al vessant comunitari i de fer vida de barri.
D'una banda, al mercat s'hi podran trobar productes ecològics de productors de proximitat, des del Vallès, Bages o el Maresme. D'altra banda, es podran experimentar altres maneres de consum. Així doncs, es fa crida a portar roba per intercanviar, bicicletes per aprendre a arreglar i també aparells elèctrics que amb ajuda es podran reparar. També hi haurà un taller de cuina amb plantes silvestres, que el seu resultat es podrà tastar a la barra junt amb altres productes. Els diners que es facin a la barra serviran per poder gestionar el mercat. Pel que fa als residus generats, hi haurà un espai de compostatge.
Durant el mercat es demanarà als veïns que reflexionin sobre el model de consum i tipus de comerç que volen pel barri. Això serà en l'espai participatiu de l'Observatori de Vallcarca que també ha preparat una exposició amb fotografies antigues.

Gemma Sanahuja, coordinadora Fem Mercat: “Han recuperat una llista de tots els comerços que hi havia al barri als anys 50, són gairebé una vuitantena. Els han marcat en un mapa i això contrasta bastant amb el comerç que hi ha actualment al barri.”

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.