'Universal i faraona', la nova pel·lícula de Ventura Pons

 
00:00
Dimarts, 16 Gener, 2018

 
Aquests són alguns fragments de les gravacions dels viatges que va fer Pepe Rubianes pel món. Hi ha més de 50 hores de filmacions que el director de cinema Ventura Pons té a la seva caixa forta. De moment, només ha utilitzat una petita selecció pel documental ‘Universal i faraona’, que fa memòria de tres artistes emblemàtics: Pepe Rubianes, Gato Pérez i Ocaña.

Ventura Pons, director ‘Universal i faraona’: “Perquè eren tres amics, perquè eren tres icones, perquè eren uns grans creadors, perquè se n’han anat i perquè són la imatge que tenim d’una època brutal.”

A través de converses entre persones que els van conèixer es completa la memòria dels espectadors i s’indaga en anècdotes i vivències d’aquestes figures que, pel director, van fer universal Barcelona. És el cas d’Ocaña, un artista que va omplir la Rambla de color als anys 70.

Jesús Pérez Ocaña, germà d’Ocaña: “En la Rambla él se disfrazaba, porqué él luchaba por la libertad de los homosexuales y las lesbianas y porqué la gente se fijará en su pintura y en aquella época era muy difícil.”

Ventura Pons, director ‘Universal i faraona’: “Tot això, s’ha d’ensenyar, s’ha d’ensenyar, s’ha d’ensenyar i per això, he fet la pel·lícula, he fet la pel·lícula, perquè em va agafar un rampell.”

A Gràcia, Gato Pérez va descobrir les arrels de la música popular en una rumba catalana plena de vitalitat. Al film, Carles Flavià i Jaume Sisa recorden moments compartits amb l’artista argentí. I això, fixar la memòria en imatges, és l’objectiu de la pel·lícula per Ventura Pons.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.