Una vintena d'espais de cotreball a Gràcia

 
00:00
Dimecres, 29 Maig, 2013

Pagar menys despeses i buscar sinergies entre els professionals. Aquests serien els motius principals per buscar un espai de cotreball. Es tracta de centres de treball compartits i cada vegada n’hi ha més a la ciutat.. Avui coneixerem com funcionen a l’Infobarris de Gràcia.

Les taules, els ordinadors o les conferències via Skype són només alguns dels elements habituals en un local de coworking. Aquest anglicisme fa referència als espais de treball compartits que en el darrer any han registrat un augment a la ciutat. Només a la Vila de Gràcia ja n’hi ha 20 d’aquestes característiques. Gràcia Work Center va ser un dels primers en obrir. Des de l’any 2007, hi han passat 90 professionals amb perfils molt diferents, tot i que la tendència és l’especialització d’aquests centres.

CRISTINA MATÍNEZ, Gràcia Work Center:
“És més important que cada centre coworking tingui la seva personalitat, s’adreci a un tipus de professional, perquè ara l’oferta és molt gran. Per exemple, ara estan sortint centres de coworking més per exemple, especialitzats en artistes que tenen unes necessitats d’espai. “

Aquest edifici del carrer de Vilafranca és un bon exemple de com està canviant el concepte d’empresa. D’una fàbrica de temporitzadors per l’enllumenat públic, ara s’està reconvertint en l’espai de cotreball més gran de l’Estat en un mateix edifici. El Betahaus tindrà 2.000 metres quadrats i obrirà aquest setembre.

EDU FORTE, Betahaus:
“Nosotros lo llamamos un espacio social para una nueva clase trabajadora que son los coworkers. No es sólo un espacio de coworking puro y duro sino al revés, es una comunidad donde hay espacios de coworking.”

També hi ha centres especialitzats que poden tenir un plató o un estudi fotogràfic. Aquest és el cas de Garden Coworking, que disposa d’un taller. L’espai va obrir portes fa un mes i no ha deixat de tenir demanda i crear vincles entre els professionals.

MARTA SOLER, Garden Coworking:
“Ara parlàvem de poder inscriure’ns a un concurs i doncs bé, ens inscrivim uns quants i aviam que pot sortir, llavors està clar, que hi ha uns perfils que s’entén que faran més coses junts que no pas uns altres, però en el fons és també venir a l’oficina i també tenir gent amb qui xerrar.”

Els emprenedors que opten per aquests espais són conscients que l’increment de centres està influenciat per la situació de crisi. Estan convençuts, però, que també és una tendència en noves formes de treballar i de relacionar-se.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.