Una ruta per l’autogestió veïnal de Vallcarca

 
00:00
Dijous, 13 Desembre, 2018

 
L’Iru és veí de Vallcarca i, des de fa dos any, forma part d’una cooperativa d’instal·ladors. A través d’una organització horitzontal, defensen un treball sostenible que prioritza les reparacions de proximitat.

Iru Moner, Lampiscoop: “I apostem perquè a vallcarca hi hagi un altre tipus d’economia, una economia circular que no es basi en el model que hi ha ara, sinó que creiem que jo t’ho faig a tu, després tu m’ho fas a mi, on els diners circulin entre els veïns del barri.”

Aquest és un dels projectes que s’inclouen a la ruta Pam a Pam, que es farà aquest dissabte per Vallcarca. El recorregut vol donar a conèixer les iniciatives d’economia social i solidària i d’autogestió que hi ha al barri.

Anna Fernàndez, Pam a Pam: “La democràcia interna o l’aposta per la trasformació social o arrelament territorial tenen un índex de compliment més alt que en altres barris del districte, precisament per aquesta cohesió i gestió veïnal i és una mica el que volíem mostrar a la ruta.”

Albert Aira, Voltes Arquitectura: “Nosaltres ens vam sumar a aquest moviment veïnal de reclamació dels No enderrocs dels edificis existents i de pensar una altre tipus de barri, un barri sostenible, que fos assequible per les persones.”

A Voltes treballen en una arquitectura transformadora amb molts projectes vinculats al barri. Per exemple, construeixen el Punt Lila de la fira Fem Mercat, que també es fa aquest dissabte i que, de fet, serà l’últim punt de la ruta Pam a Pam.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.