Una intervenció d’art urbà omple Gràcia de cors

 
00:00
Dimarts, 3 Novembre, 2020

Els carrers de la Vila de Gràcia s’han omplert de cors de llana les últimes setmanes. Darrera d’aquesta iniciativa hi ha la Greta Shanley. La seva idea és que els infants juguin a trobar aquests cors pel barri i que s’inspirin amb els cors del Passeig de Sant Joan i els guixos amb els que poden pintar a terra. Però hi pot participar tothom. La Greta espera rebre el feedback de la troballa o veure què han dibuixat o escrit amb els guixos a través d’instagram, amb etiquetes al compte “With every fiber of my being”.
La Greta és una jove de Philadelphia que ha vingut a treballar durant un any a Barcelona i aprendre l’idioma. Fa classes d’anglès a infants, per això va pensar en ells durant el confinament, tancats a casa, i es va inspirar per fer aquesta intervenció artística al carrer. Va ser en confinament que va començar a teixir, un hobbie que va aprendre mirant vídeos per internet. I va començar a fer amb llana ‘cors contents’, com ella els anomena, en record a un ‘cor content’ que li havia regalat una nena a qui feia de cangur abans de venir a Barcelona per desitjar-li sort. Però no va ser fins a l’estiu que va treballar la idea de fer aquesta intervenció artística a Passeig de Sant Joan i que ha vist la llum aquest octubre, aprofitant que els nens tornaven a anar a l’escola i podien fer activitats. La seva idea és que es mantingui fins al novembre. És la primera vegada que fa una intervenció artística urbana i espera fer-ne més.
La instal•lació de Passeig de Sant Joan es divideix en quatre espais, un en català, un en anglès, un en castellà i un altre en francès. El primer comença tocant el carrer d’Indústria, i continuen dirreció avinguda Diagonal. Precisament estan situats a la rambla central del passeig i a on hi ha espais infantils. Amb la pregunta “què et fa feliç el cor?” la Greta busca que els infants, o qui vulgui, agafin el guix que hi ha i dibuixin, escriguin, etc., a terra. I ho etiiquetin a instagram. Les lletres de la intervenció estan fetes amb samarretes de cotó de diferents colors reutilitzades. Els cors, de llana.
Per participar en la caça del cor content pel barri, on n’hi ha diversos d’amagats, a la web www.wefomb.com s’hi pot trobar tota la informació, així com un descarregable per aquells professionals de l’ensenyament que vulgui fer l’activitat de cerca de cors amb els seus alumnes. Com sempre, l’artista espera veure aquests cors etiquetats a Instagram.

Greta Shanley, artista: “Durant el confinament vaig veure molts parcs tancats, no hi havia nens al carrer. Em vaig sentir trista perquè ells necessiten jugar, tenir esperança per alguna cosa.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.