Una cincuantena de botigues respectuoses amb el medi ambient a Gràcia

 
00:00
Divendres, 10 Gener, 2014

 
El Safareig ven productes de neteja i higiene a granel. D’aquesta manera, redueix els residus plàstics dels envasos, ja que es poden reutilitzar. Des d’aquest comerç, consideren que és un primer pas per a un canvi en els hàbits de consum.

MARC COVELO, botiga El Safareig
“Hem decidit fer les dues gammes, tant la gamma ecològica com la normal, més que res, perquè la gent no agafarà ara directament i comprarà Ecolabel i Ecocert i aquests certificats directament, sinó que primer s’han de conscienciar que s’ha d’utilitzar menys plàstic.”

La venda de productes ecològics i de proximitat a granel són les premisses que han de complir les botigues que s’han recollit en el mapa de comerços respectuosos amb el medi ambient de la Vila de Gràcia. Aquest plànol s’inclou dins d’una guia de bones pràctiques que ha elaborat la Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.

VANESSA MOLINA, Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable
“Has de pensar abans de comprar per veure de quina manera pots fer que allò que estàs comprant no generi tants residus. Si tu estàs comprant a granel i pots portar la teva carmanyola o pots comprar amb paper encerat, no estàs fent una safata de Porexpan, que al final és molt difícil de reciclar.”

Aquest mapa inclou una cinquantena de comerços. Les iniciatives que més opten per aquest tipus de consum són les d’alimentació que veuen una tendència a l’alça cap a una compra responsable.

ESTEBAN CELENTANO, botiga Al Gra
“Mucha gente no te pide la bolsa para llevar, trae su carro de compra, de distintas edades, da igual que sea una persona mayor o una persona joven, te traen sus envases de casa en frascos de vidrio o en un pote reciclable.”

Aquesta guia és un recull de bones pràctiques sobre els hàbits de consum i d’oferta. A més, fa visibles les botigues que ja treballen en aquesta línia. Asseguren que cada cop en són més.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.