Un veí de Gràcia posa a la venda la seva biblioteca amb més de 12.000 llibres

 
00:00
Dilluns, 11 Març, 2019

 

Aquesta biblioteca particular està en venda. Feia anys que l’Alberto Costa no hi cabia a casa amb tots els seus llibres, per això va decidir llogar un local i poder-los guardar. Va haver-hi d’instal·lar estanteries fins al sostre, ja que n’ha arribat a recopil·lar més de 12.000. Ara, ha decidit obrir les portes del magatzem i vendre la seva col·lecció.

Alberto Costa, llibreria Espíritus del agua: “Realment a casa no veies els maons que tenia la casa, sinó que semblava una cosa feta exclusivament per volums de llibres i al final, com que això no m’ho puc emportar a l’altre món, que és el que m’agradaria, la biblioteca, hem decidit vendre de mica en mica, que és una professió nova per a mi.”

L’Alberto té 80 anys i fins ara no s’havia plantejat fer de llibreter. El nom de la llibreria “Espíritus del agua”, va molt lligat a una altra de les seves passions: l’Àfrica.

Alberto Costa, llibreria Espíritus del agua: “Tenim molts llibres d’Àfrica, potser 3.000 o 4.000 dedicats a Àfrica i a l’antropologia i al Pacífic, perquè jo he fet exposicions per la Fundació La caixa i he anat moltes vegades a Àfrica, he fet fotos...”

Explica l’Alberto que aquesta passió pels llibres s’hereta amb l’ADN. La seva mare ja tenia una gran biblioteca i encara conserva alguns exlibris familiars.

Alberto Costa, llibreria Espíritus del agua: “Jo crec que és una herència genètica, perquè la meva mare tenia molts llibres i alguns de molta qualitat, perquè als anys 50 que una senyora tingués un llibre de Hume sobre la naturalesa humana era poc freqüent.”

Filosofia, art, viatges, antropologia són algunes de les temàtiques que es poden trobar a la nova llibreria de Gràcia, al carrer de Joan Blanques, 32.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.