Un supermercat virtual a les Teresianes per una campanya solidària de Càritas

 
00:00
Dimarts, 19 Març, 2019

 
Aquest és el Terefour: un supermercat virtual, ideat per als alumnes del col·legi Sant Josep -Teresianes de Gràcia amb l’ajuda de Càritas i que vol deixar enrere les habituals recollides d’aliments. Els alumnes tenen una llista que han treballat a casa per triar què comprarien per a les famílies que ho necessiten.

Daniel Aurora, coordinador pastoral escola: “El que fan és fer l’aportació monetària que després va a una targeta que es dóna amb l’ajut dels agents socials de Càritas a famílies en situació d’exclusió i pobresa i se’ls fa un acompanyament perquè puguin sortir d’aquesta situació.”

Aquest col·legi ha fet la primera prova pilot d’un nou model menys assistencial. Una idea que està impulsant Càritas, perquè les famílies del programa omplin la cistella en funció de les seves necessitats i hàbits.

M.Teresa Muntanyola, coordinadora Escoles amb Cor de Càritas: “Donem la canya i ajudem a pescar però no donem el peix. És a dir que van a comprar els seus aliments, poden comprar productes que normalment amb les recollides clàssiques de les parròquies o altres llocs on es donava abans menjar, no hi havia producte fresc. Fer una alimentació més digna, més equilibrada.”

Un altre dels objectius del nou model ha estat la sensibilització dels alumnes.

Clàudia Barnils i Paula Ilyef, alumnes 1r batxillerat: “Ha ajudat tothom també a veure que realment hi ha gent que necessita la nostra ajuda i ha col·laborat bastanta gent de l’escola. Ens va sorprendre molt veure la quantitat de gent que venia aquí a comprar.”

El col·legi Sant Josep - Teresianes de Gràcia ha recaptat en una setmana més de nou-cents euros. Ara la idea de Càritas és que aquest model es vagi implementant a altres escoles i també a empreses i parròquies.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.