Un llibre recull la memòria de 18 dones de Gràcia

 
00:00
Dijous, 22 Novembre, 2018

 
Potser no són noms gaire coneguts: Dolors Lleonart, Rosa Balcells o Isabel Vicente, però aquestes dones van viure o treballar a Gràcia i van contribuir a configurar la societat actual. Elles només són alguns dels noms que s’han recollit al llibre 'Dones de pes. 18 vides de Gràcia'. D’algunes hi havia informació publicada, però d’altres s’ha hagut d’investigar per donar cos a la seva biografia.

Conxa García, coordinadora llibre
“A través de seguir de l’entitat que van crear o de la seva família hem pogut recuperar la seva memòria, per exemple, la Núria Folch, editora, que és clar, tothom coneix el seu marit, el sales, l’escriptor, però a ella no se la coneixia.”

Són 18 converses entre gracienques d’abans i d’ara. La idea de la publicació es gesta al Consell de Dones de Gràcia i 11 veïnes s’encarreguen de donar vida a aquestes dones oblidades que van viure entre 1835 i 2015.

Àngels Tomàs, coordinadora llibre
“Han sigut lluitadores en el camp que hagin sigut, des de les primeres, l’Amàlia Domingo, una espiritista i les darreres que són aquestes dones l’Otília Castellví i l’Emèrita Arbonès, es dibuixa Gràcia en les seves diverses èpoques.”

Aquest llibre és la continuació d’una tasca que ve de lluny, des del 1975 el moviment de dones de Gràcia treballa per la recuperació de la memòria. Aquest procés ha agafat en espais públics, carrers i places i ara en aquesta publicació que dibuixa un mosaic femení d’un temps.

Conxa García, coordinadora llibre
“Són molt diferents totes, però totes han lluitat per aconseguir un món millor.”

Informa: Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.