Un grup de veïns, en contra d’edificar a les casetes de l’Encarnació

 
00:00
Dimarts, 9 Febrer, 2021

Les casetes de l’Encarnació i l’alzina centenària s’han salvat i són municipals. Ara, el projecte de l’Ajuntament és fer-hi entre 15 i 17 habitatges dotacionals. Això significa ampliar l’altura de les casetes, en concret, fer-hi planta baixa més tres pisos. Tot i que es conservarà la fisonomia de les cases, un grup de veïns no veuen amb bons ulls que s’edifiqui, per això s’han constituït en l’Associació l’Alzina de Gràcia.

Carles Bort, Associació l’Alzina de Gràcia: “Nosaltres interpretem que la lluita original és preservar el patrimoni arquitectònic. Preservar significa deixar-les com estan, no fer-hi dos pisos a sobre i mantenir íntegre tot l’espai verd.”

Luis de Arquer, Associació l’Alzina de Gràcia: “12.000 signatures es van recollir per tirar enrere unes llicències de construcció, d’enderroc, de tala, no per construir més.”

L’Assemblea Salvem l’Alzina i les Casetes de l’Encarnació és el col·lectiu que va iniciar la lluita per preservar aquest espai. Tot i que comparteixen la lluita, la nova entitat vol anar més enllà i conservar el patrimoni tal com està, a més creuen que la construcció dels pisos podria malmetre l’alzina.

Carles Bort, Associació l’Alzina de Gràcia: “Crear un grup d’opinió potent i per fer-ho també extensiu al barri, per defensar l’opció que aquí no s’hi construeixi. Som sensibles òbviament als pisos socials, però hi ha més de 800 pisos buits al districte.”

Luis de Arquer, Associació l’Alzina de Gràcia: “Volem que s’inclogui que es mantingui l’espai tal qual està i es restaurin les casetes, perquè ara mateix no hi és aquesta opció, ara és si o si construir.”

Informan: Aitana Molina i Neus Valls: El districte de Gràcia vol consensuar amb el veïnat el futur projecte. Però el que demana l’entitat és que s’ampliï la consulta a tot el barri i es pugui decidir sobre si s’han de construir més pisos o si només s’han de restaurar les casetes modernistes.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.