Un estudi mesura com afecta la contaminació a la salut mental

 
00:00
Dimecres, 23 Setembre, 2020

El projecte de ciència ciutadana CitieS-Health ha començat a recollir dades per mesurar com la contaminació de l’aire pot afectar en la qualitat del son, l’atenció i el nivell d’estrès dels ciutadans. Un tema que afecta a tota Barcelona, però que preocupa en especial als veïns de Gràcia i l’Eixample, segurament perquè tenen nivells més alts de contaminació. Ara fa un any els veïns mateixos van triar què volien que investigués aquest estudi.

Valeria Righi, Responsable de CitieS-Health a Ideas For Change: “La pregunta que es va triar va ser, com la combinació entre la contaminació de l’aire, la contaminació sonora i l’ús dels espais verds i blaus poden afectar a la salut mental de la ciutadania de Barcelona.”

L’Andrea és veïna de Gràcia i és una de les primeres participants en aquesta recollida de dades. Els ciutadans poden triar el seu grau d’implicació en l’estudi. L’Andrea hi participa amb el nivell màxim: quan surt al carrer ha de portar un tub de captació passiva d’N02. Gràcies al tub es poden saber els nivells reals de contaminació de l’aire als quals ha estat exposada durant una setmana.

Andrea Barbiero, participant a CitieS-Health: "Sortint d'aquesta pandèmia i veient els canvis que hem tingut, no només a la ciutat, sinó en com ens ha afectat a nosaltres mentalment, crec que és interessant poder-me avaluar."

Informa: Neus Valls i Aitana Molina

De moment CitieS-Health ha repartit fins a seixanta quids com el de l’Andrea en aquesta primera setmana i la idea és arribar a un total de 300 participants. Les conclusions de l’estudi estan previstes per a principis d’any. L’anàlisi d’aquests resultats també es farà amb la implicació dels ciutadans amb activitats participatives d’aquí a uns mesos.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.