Un estudi de mobilitat proposa mesures per pacificar els carrers del Coll

 
00:00
Dilluns, 28 Maig, 2018

 
Aquest és un dels punts negres de la mobilitat al barri del Coll. És la cruïlla entre els carrers de Tirso, Ceuta i Portell, que recull el trànsit que no té origen ni destí al barri, però que utilitza aquestes vies com a drecera. Així ho analitza l’estudi de mobilitat del Coll que proposa que només hi hagi un sentit de circulació en aquesta zona.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “La idea és que el vehicle privat podrà continuar arribant als mateixos punts dins del barri, però que el vehicle que ara mateix travessa el barri vagi per altres zones i l’autobús continuarà passant en tots dos sentits.”

L’estudi conclou que, per aconseguir un barri més pacificat i amb camins escolars més segurs, s’ha d’eliminar la circulació que el travessa. De moment, es proposen algunes actuacions que ja es poden posar en marxa. Per exemple, l’elevació dels passos de vianants que permetrà millorar l’accessibilitat i controlar la velocitat dels vehicles. També, s’està treballant en canvis de senyalització per modificar la prioritat de pas i reduir la circulació interna.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “Ara l’encàrrec el tenim nosaltres, segurament concretarem en algun tipus de pla d’actuacions, perquè no només en el que queda d’any podrem fer alguna de les petites actuacions, sinó els propers mandats qualsevol actuació urbanística que es faci al barri del Coll haurà d’anar en aquesta línia, perquè és el que el barri ens està demanant i és el que el barri necessita.”

Des de l’Associació de Veïns del Coll demanen més informació per poder valorar les actuacions que es proposen en l’estudi. Tot i això, és un projecte que es continuarà treballant a la Taula Comunitària i a la comissió d’Urbanisme del Coll.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.