Un artesà amb la marqueteria a la sang

 
00:00
Divendres, 18 Gener, 2013

El taller del Jordi Ordóñez té més de 55 anys, el seu pare ja va començar a treballar la fusta i ell en va anar aprenent a poc a poc. De ben petit ja sortia de l’escola i anava al taller del seu pare. Encara recorda com li agradava l’olor de la fusta, la cola calenta o el soroll de la serra. El Jordi és artesà de la marqueteria i l’ofici ha anat evolucionant sense perdre l’essència. La creativitat que desperta aquesta feina el fa obrir la porta cada dia carregat d’il•lusió.

JORDI ORDÓÑEZ, artesà de marqueteria:
“Quan plegava de l’escola venia aquí al taller, sentia les olors de les fustes i els sorolls que feien les màquines i bé, una cosa que em va anar enganxant poquet a poquet. És un ofici que em ve de família, del meu pare concretament, ell va començar molt jovenet i jo també de molt jovenet. Aquest taller està obert des de l’any 1957, el va obrir el meu pare i contínuament estàvem amb tot el que és la producció que feia ell de la marqueteria, em va ensenyar els seus secrets i jo vaig ser, diguéssim, l’últim aprenent. És el fet creatiu, és sortir de la rutina, jo considero que un artesà és una persona que fa una obra, pot fer set o vuit del mateix tipus d’obra, però després ho deixa i comença un altre projecte. És allò que dius, no és una feina gairebé, és com un hobby. Crec que és un ofici de passat, present i futur, però hem d’anar evolucionant també, vull dir, que no ens podem quedar amb models vells.
Quan obres la porta és com agafar un barret del mag, que poses la mà dins i cada dia sortirà alguna cosa diferent, és això de dir, quin projecte faràs avui, quin et vindrà? I realment cada feina que et ve és una feina diferent.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.