Tot i la nulitat del seu desnonament, el Francisco Sánchez segueix sense poder tornar al seu pis

 
00:00
Dilluns, 1 Febrer, 2021

Els baixos del carrer de Maignon, 6 estan buits des de fa un any, quan van desnonar el Francisco Sánchez, veí de 80 anys que vivia de lloguer en aquest edifici des del 1975. Malgrat que un jutge va declarar nul el desnonament, la immobiliària UPL-Gràcia s’ha negat a retornar-li el pis. Argumenten que l’edifici és inhabitable i han presentat un informe pericial per demostrar que l’immoble està destrossat. Ho ha fet la mateixa propietat sense rebre el permís d’enderroc.

Lluís Humet, advocat Francisco Sánchez: “El que és per mi més greu i que atempta contra qualsevol principi de justícia, tenint en compte que a més l’habitatge és un dret fonamental, és que el jutjat li diu literalment ‘este juzgado no tiene mecanismos jurídicos para ejecutar una reitendración de la posesión del demandado en este procedimiento’. O sigui, el jutjat tenia facultats per treure’l, però no té facultats per retornar-li l’habitatge.”

El Francisco viu temporalment a Madrid a casa del seu germà, amb les seves pertinences repartides. Moltes no va tenir temps de treure-les del seu pis de la Salut. Explica que vol tornar a entrar a casa seva per veure si entre la runa troba una edició especial del Quixot o dos quadres de José Herreros, un pintor del seu poble.

Francisco Sánchez, veí carrer Maignon: “Con 81 años que voy a cumplir pues estoy fatal, porqué estos señores a mi me han hecho la vida imposible y estoy en la calle, sin deber de estar. Como no voy a querer volver a un sitio que es mi casa, si fa 64 anys que soc a Barcelona.”

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Ara, l’advocat explica que presentaran una demanda per recuperar la possessió del pis. Mentrestant, el Francisco veu amb impotència com l’han expulsat de la ciutat on va arribar amb 17 anys.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.