Teddy Cobeña, metge i escultor

 
00:00
Dissabte, 9 Setembre, 2017

 

El Teddy Cobeña fa cinc anys que és metge radiòleg al CAP Pare Claret. Però, aquesta no és la seva única professió. També és escultor. Des de fa uns dies, una de les seves obres dona la benvinguda als pacients del centre mèdic on treballa. És l’escultura ‘Embaràs d’idees’, una metàfora del temps de maduració que necessiten els projectes.

Teddy Cobeña, metge radiòleg i escultor: “Aquesta és una comparació als objectius de les persones que normalment tenim, perquè quan tens una meta, un objectiu, s’està madurant una idea i quan arriba la meta et dona satisfacció i felicitat. I això, no només és felicitat, sinó que és salut.”

L’escultura, de bronze i 72 centímetres, neix d’un encàrrec d’uns companys ginecòlegs que volien una figura d’una dona embarassada per la seva clínica. De fet, el Teddy explica, que el seu treball està molt lligat a la medicina.

Teddy Cobeña, metge radiòleg i escultor: “Trobo un focus de trobada entre les dues activitats. Tinc escultures que són més parts del cos per la meva relació amb l’anatomia humana, la majoria de les meves escultures estan lligades a la medicina, al pensament, a la conducta humana, reflexionar que la vida són moments i hem de trobar més moments d’alegria.”

Aquesta escultura que ha estat premiada a Niça i a Madrid, ara ocupa el vestíbul del CAP Pare Claret per transmetre als pacients que la felicitat és salut corporal i mental.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.