Talen més de cent arbres de la zona forestal del Parc Güell afectats per una plaga

 
00:00
Dilluns, 5 Març, 2018

 
Aquestes fustes són restes de pins que s’han talat a la zona forestal del Parc Güell. S’hi havien detectat 115 arbres morts a causa de la plaga del Tomicus destruens, un insecte que només afecta els pins. La única manera de fer-hi front és talant els arbres i triturant-los per evitar que l’insecte es torni a reproduir.

Joan Guitart, cap àrea gestió arbrat: “Fa un forat en els troncs dels arbres. A partir d’aquí a dins fa la posada de les larves i es generen com unes galeries al voltant del tronc i a partir d’aquí torna a sortir i va cap a dalt de la capçada per alimentar-se.”

A més del arbres que s’han talat, hi ha una seixantena més d’afectats per la plaga del Tomicus que s’han tractat amb endoteràpia, a base d’insecticida, per intentar salvar-los. Ara, els tècnics estan estudiant quants pins es reposaran.

Joan Guitart, cap àrea gestió arbrat: “És una zona forestal, hi ha arbres molt grans i amb unes capçades que ocupen molt d’espai de sòl. Llavors si en alguns espais si reposéssim amb un arbre petitet no tindria massa futur. En aquest cas el que hem de fer és anar valorant quins podem reposar i quins no.”

La tala de més d’un centenar de pins de la zona boscosa del Parc Güell ha suposat la pèrdua d’un u per cent de l’arbrat d’aquesta àrea. Abans de donar per finalitzada l’actuació, els tècnics tornaran a revisar que no hi hagi més pins afectats. Unes revisions que es fan habitualment perquè el Tomicus no té tractament preventiu.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.