Sis entitats de Vallcarca s’uneixen per la gestió dels nous equipaments

 
00:00
Dijous, 19 Desembre, 2019

Veïns de Vallcarca fan una visita d’obres a l’antiga masia de Can Carol. Formen part de la nova Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat, que neix per gestionar els nous equipaments que s’estan construint a Vallcarca. La formen sis associacions que s’han unit per reivindicar la memòria històrica del barri, en un moment de creixement de la zona. Creuen que és indispensable fer partícip el veïnat dels nous espais.

David Castellet, president Federació Entitats Amigues de Can Carol i Consolat
“Treballar per la gestió comunitària d’aquests espais de cultura i sobretot, apropar-los al veïnat, és a dir, que el veïnat sigui responsable una mica de com es gestiona tot això.”

El districte de Gràcia aposta per un concurs públic per adjudicar-ne la gestió, però la Federació creu que els haurien de fer un conveni de cessió directa, ja que consideren que compleixen tots els requisits.

David Castellet, president Federació Entitats Amigues de Can Carol i Consolat
“Disposem d’un espai que és can Carol, disposem d’un projecte que tenim redactat des del mes d’abril i sobretot, disposem del suport majoritari del barri. El concurs públic implica que hi hauria diferents projectes, no tenim constància que hi hagi cap entitat més interessada a no ser que estiguem parlant de grans entitats del tercer sector que aglutinen grans externalitzacions a la ciutat de Barcelona que creiem que és un model obsolet.”

Ara, els membres de la Federació espera que els convoquin a una taula de seguiment de les obres, que està prevista acabar a la primavera, i els informin sobre el model de gestió de Can Carol. Un espai que serà el primer pas cap a la transformació de Vallcarca després d’un llarg camí de processos participatius.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.