Sessions informatives sobre la reurbanització de la Baixada de la Glòria

 
00:00
Dijous, 4 Febrer, 2021

Les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria a Vallcarca es renovaran l’any que ve. Les obres per canviar tots els trams d’escales i reurbanitzar el carrer començaran abans de l’estiu de 2022. Ara, ja hi ha l’avantprojecte i s’han convocat dues sessions amb el veïnat per presentar-lo i recollir propostes de millora. Avui dia 4 de febrer i el dia 17 de febrer a les 18 h hi haurà les sessions informatives que seran telemàtiques i s’haurà de fer una inscripció prèvia a través del correu electrònic participagracia@bcn.cat.

Les escales mecàniques de la Baixada de la Glòria que van de l’avinguda de Vallcarca fins a l’avinguda del Coll del Portell són les més antigues de la ciutat i són més estretes que el que marca la normativa actual, per això és difícil trobar peces de recanvi per reparar-les quan s’espatllen. La nova renovació obliga a tirar els murs que limiten i encaixonen les escales per poder instal·lar-ne de més amples i aquest canvi permetrà fer una reurbanització de tot el carrer i fer-lo més transparent i amable. A més, també es treballarà el nou urbanisme del carrer amb perspectiva de gènere tenint en compte que és una via costeruda i amb poca il·luminació.
Tot i que la renovació total del carrer haurà d’esperar a l’any vinent, aquest març es repararà el tram 4 de les escales, el comprès entre el carrer de Verdi i el de Sostres. Fa més de tres anys que aquest tram està aturat i per això, s’ha decidit fer una intervenció ara per posar-lo en marxa. Tot i això, aquesta nova escala serà provisional fins que l’any que ve es renovin tots els trams. Aleshores, també es canviarà aquest quart tram i s’adaptarà amb les noves escales homologades.

Alberto Lacasta, conseller districte de Gràcia: “Hem fet un plantejament de renovar-les totes per unes homologades al que diu la normativa actualment. Primer, perquè estiguin noves i que funcionin bé, que quan hi hagi una reparació es puguin reparar d’una forma àgil i eficaç per no tenir tant de temps les escales aturades. El tram 4 era impepinable i ens ha sortit l’oportunitat de poder-lo canviar ara, al març, i ho farem”.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.