Segona Trobada Inclusiva de Batucada de Barcelona

 
00:00
Dijous, 2 Maig, 2019

 

Ambient
Aquests que sonen són els grups de percussió de Bloco Suca, de Granada, Batucañada, de Melilla i Reperkutim, de Gràcia. Des d’avui i fins dissabte s’han unit en una trobada inclusiva de batucada, sota el nom de Bloco Suca Barcelona. La paraula suca fa referència precisament a sumar capacitats. És el que fan aquests grups de batucada, que agafen la percussió com a eina de transformació social.

Pol Montia, Reperkutim: “A mi m’agrada tocar, molt, perquè treus emocions.”

Bouchra Azagagh, Batucañada: “Tenemos a niños y niñas de un barrio de Melilla, conocido como la Cañada, que es un barrio de la periferia, excluido totalmente de la vida normalizada de la ciudad. Es una forma de enriquecernos, de compartir experiencias, de convivir y de seguir creciendo.”

La trobada ja es va fer l’any passat, on va néixer el grup gracienc Reperkutim.

Albert Gil, Teixint Connexions: “Està format per persones amb discapacitat intel·lectual, persones que tenen algun trastorn mental, per veïnes del barri, joves en risc d’exclusió, i bàsicament això és el més important. Només portem mig any però està funcionant molt bé, hem fet moltes sortides, molts bolos.”

Aquesta edició de batucada inclusiva s’ha ampliat més enllà de Gràcia, també a les Corts, amb la idea d’impulsar més propostes d’aquest tipus a la ciutat.

Cristina Colmenero, Pides Barcelona: “Surge con la idea de que al final todo el mundo suma sus capacidades, y lo que queremos es una expansión real, queremos empezar por varios sitios de España, pero después llevarlo a nivel internacional también.”

De moment, aquest 2019 han engegat la Gira Blocosuca on visitaran Jaén, València i Albacete.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.