Segona cursa d’orientació pel barri de Gràcia

 
00:00
Dissabte, 24 Novembre, 2012

Els Lluïsos de Gràcia i Grions Orientació han organitzat aquest matí una cursa d’orientació urbana per la Vila de Gràcia en què hi han participat una vuitantena de persones. El punt de sortida era la Plaça del Nord, on els organitzadors donaven als participants un mapa amb les fites de la cursa que acabava en el mateix punt.

Sergi Fernández, Grions Orientació: “els participants porten un mapa, el qual han de saber orientar correctament cap al nord i llavors han de triar les direccions correctes per anar d’un lloc a un altre. Com saben com van d’un lloc a l’altre? Ells tenen tot un recorregut marcat amb unes rodones que els diu aquesta és la u, ara pots anar cap a la dos, cap a la tres, i així fins al final”.

Els participants de la cursa tenien quatre modalitats diferents per triar. Una pensada per a experts, una altra també de tipus professional però per adolescents, una cursa popular i una per als més petits que es feia a la mateixa Plaça del Nord.

Arnau, participant: “hem arribat aquí, ens han dit que en un arbre era el principi i des de l’arbre ens havíem d’anar guiant”.
Maurici, participant: “en un mapa hi havia uns puntets, que primer hi havia el triangle i l’arribada i en una fila hi havia la rodoneta i hi havia números i amb una mena de targeta on hi havia uns números amb uns quadradets”.

En la seva segona edició, la cursa popular ha presentat una novetat. Els participants es trobaven un enigma d’en Màrius Serra en cadascuna de les fites que havien de resoldre i apuntar en el full de participació. Per cada resposta errònia, els concursants eren penalitzats amb 5 minuts més al seu temps final.

Jordi Folch, participant: “el tema dels enigmes és un handicap afegit, que està molt bé, perquè almenys has de rumiar una mica i llavors vas pensant, mentre vas a la següent fita ja vas rumiant l’enigma, està molt bé”.
Francesc Fernández i Mª Àngels Baldellou, participants: “molt distret i no és esgotador. Ara, si haguéssim anat corrent, com n’hi ha alguns, sí que ens haguéssim cansat molt, però com que anàvem xino-xano, hem estat tres hores per fer tot això”.

Cap a quarts de dues del migdia, després de l’arribada dels últims participants, el president de Lluïsos i el director de cursa han fet l’entrega de premis als guanyadors de les quatre categories.
Per l’any que ve està previst que la tercera edició de la cursa sigui més llarga i ocupi un terreny més ampli, incloent el Parc Güell com a fita.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.