Sant Medir, Gran de Gràcia avall

 
00:00
Dissabte, 3 Març, 2012

El plat fort de la diada de Sant Medir va tenir lloc el dissabte per la tarda amb la rua conjunta. Les colles es van posar l’una darrera l’altra com és costum ocupant els carrers Sant Salvador i Escorial. És un moment especial. Amb l’excepció de dues colles, totes es preparen per desfilar plegades, des de les més joves a les centenàries per ordre d’antiguitat.

Les agrupacions fan una bona valoració d’aquesta diada marcada pel bon temps, però també hi ha qui fa alguna recomanació.

Lluís Garcia, membre colla La Providència: “Ha estat potser dels dies que més gent he trobat i més moviment, també ha ajudat molt el temps, hem tingut sol”.

Enric Fernández, president colla La Providència: “No hi ha els nens a les escoles, però hi ha hagut alguna escola que ha convocat els nens, també hi ha hagut aquest ambient, ha estat contrarestat per la gran quantitat de gent que ha sortit, que ha donat voltes, que ha gaudit de la festa durant tot el matí”

Lluís Garcia, membre colla La Providència: “Jo demanaria una cosa a la gent que està al carrer, que s’ajupin més. Perquè llencem molts caramels i realment els llencem, no es cullen tants caramels com es llencen ”

Jordi Flotats, secretari colla Els Pilons: “És aquella festa que m’entusiasma, és la festa de la il•lusió, tant dels que llencem caramels, com els que els recullen. Podria dir que és la il•lusió de: per un caramel un somriure”

A les vuit ben puntuals començava la desfilada carrer Gran de Gràcia avall, encapçalada per la colla Humorística, que enguany celebrava el seus cent anys. A la rua hi van assistir l’alcalde de Barcelona Xavier Trias, la regidora del districte Maite Fandos, així com la presidenta del districte Elsa Blasco, entre d’altres autoritats.

Durant la desfilada també hi va haver lloc per la reivindicació, un grup de persones va passejar per davant la tribuna d’autoritats amb lemes com ‘La clau és prendre consciència’ o ‘La clau és la suma de petits gestos’, tots ells amb el logo de la misteriosa clau que ha inundat els carrers i balcons de la vila durant les darreres setmanes.

Al llarg del dia es van llençar unes 50 tones de caramels, que es van convertir com cada any ens els grans protagonistes de la festa, sovint convertits en míssils de batalles sobtades, o en preuats tresors d’una competició on a vegades no guanya qui n’aconsegueix més, sinó qui ho fa de manera més original.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.