Salvem l'Alzina denuncia la degradació del jardí amb amiant de les casetes de l'Encarnació

 
00:00
Dilluns, 16 Setembre, 2019

El jardí de les casetes de l’Encarnació continua tancat al veïnat. Després que al febrer es van desallotjar els activistes que reclamaven la protecció de l’espai, l’accés va quedar precintat. Ara, els veïns denuncien el mal estat del solar i en reclamen el manteniment.

Ruth Zauner, Salvem l’alzina i les casetes del carrer Encarnació
“Si està abandonat i això és un abocador, si l’Ajuntament no se’n fa càrrec que ens deixi als veïns tornar a entrar per cuidar i continuar donant vida.”

A més, els veïns han demanat una inspecció a l’Agència Catalana de Residus, perquè asseguren que encara hi ha el sostre del garatge d’amiant.

Xosé Senén, Salvem l’alzina i les casetes del carrer Encarnació
“Estem esperant la resolució, perquè això clar, no deixa de ser un perill, no pels veïns d’aquí al voltant, per tota Gràcia amb tota la problemàtica que hi ha ara de l’amiant.”

Davant d’aquesta situació, els veïns han reprès la campanya “Jardí obert, jardí viu” per recuperar l’espai pel barri. I continuen treballant per aconseguir la protecció total de l’alzina que hi ha a l’interior. L’arbre ja es va declarar d’interès local, però ara els veïns en reclamen la protecció total.

Antoni Ramon, Salvem l’alzina i les casetes del carrer Encarnació
“Sabem que qui protegeix més l’alzina, en el fons som nosaltres, és el veïnat de Gràcia, però allò que sí que ja la protegiria del tot seria que fos arbre monumental. Volem que aquest espai sigui un jardí obert, volem que aquestes casetes allotgin un equipament.”

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ja va anunciar que expropiaria l’espai. Però per fer-ho, abans, cal modificar el Pla General Metropolità, un tràmit que ara està en fase d’al·legacions.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.