S’ha obert un procés participatiu perquè veïns i entitats aportin elements al catàleg del patrimoni de Gràcia

 
00:00
Dijous, 9 Maig, 2019

 

Aquest esgrafiat de la façana del número 9 del carrer del Montseny és un dels elements que una veïna de Gràcia proposa conservar. Ho ha demanat a través de la plataforma Decidim.Barcelona que fins a finals del mes de juliol recollirà les aportacions que entitats i veïns vulguin incloure a la revisió del catàleg de patrimoni que s’està fent al districte.

Judith Calabria, consellera districte de Gràcia “Fem una crida perquè totes les entitats i persones que tinguin documentació ens la facin arribar i ara és el moment d’estudiar-ho tot exhaustivament per incorporar tot el que puguem incorporar, perquè no ens podem permetre el luxe d’acabat el catàleg i haver-nos deixat alguna cosa molt important fora i perdre aquest patrimoni, perquè ja hem perdut molt patrimoni.”

Pels tècnics que estan fent el treball de camp és important aquest procés participatiu per recollir la memòria dels barris, aquella informació que no es pot conèixer només a través de la façana. Per exemple, des del Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca s’ha proposat significar la producció de la primera pel·lícula de dibuixos animats en color d’Europa a l’edifici de la productora Balet y Blay. Tot i que està ubicat al barri del Coll, i aquest és l’únic dels cinc barris de Gràcia que no entra en la revisió actual del catàleg, es podrà analitzar més endavant.

Carme Ferrer, Grup d’Estudis del Coll-Vallcarca “Vaig veure que clar, que això s’havia de destacar d’alguna manera, posar una placa i a més la conservació d’aquest edifici, que quan passi per davant d’aquests edificis i d’aquests llocs digui, doncs mira, aquí hi ha hagut això i tal.”

Les dades recollides es valoraran per professionals. Amb aquest procés es vol recopilar jardins, interiors d’illa, vestíbuls, ornamentació, tallers artesans, plaques publicitàries o costums. De fet, aquesta revisió inclou per primera vegada el verd i la memòria històrica que formaran part del patrimoni de Gràcia.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.