Reperkutim intenta fer front a la crisi derivada de la pandèmia demanant finançament a través de Goteo

 
00:00
Dimecres, 14 Octubre, 2020

Davant l'impacte econòmic i emocional de la Covid19 Reperkutim ha impulsat la campanya 'Reperkutim, tambors que transformen' de la mà de Goteo i #Crowdcoop, un projecte Singular de la Fundació Goteo, Heres Social SCCL i Facto Assessors SCCL. Reperkutim és un projecte cultural i comunitari que utilitza la percussió afrobrasilera com a eina facilitadora i d’acompanyament per a treballar la gestió de la diversitat i la transformació personal i social.
Aquest projecte va néixer a Gràcia ara fa dos anys a partir de l’experiència d’una altra iniciativa similar, Bloco Suca, de Granada. Abans de la crisi per la Covid19 Reperkutim tenia 9 tallers setmanals, dos a Gràcia, i la resta amb a altres punts de la ciutat amb diferents col•lectius. Actualment, però, amb la crisi pel coronavirus, només tenen un sol taller a la setmana, a l’espai Fontana de Gràcia. L’altre espai era la Violeta de Gràcia, però actualment no es pot fer per límit de capacitat en els bucs d’assaig.
Ara estan buscant més espais on poder fer més tallers. El problema principal és que abans podien repartir la gent en diferents tallers i ara han de concentrar tothom en un sol dia de taller, on com a màximpoden ser 15 persones. Estan tenint problemes per trobar equipaments públics, que é son sempre han fet els tallers. Ja sigui perquè no tenen espais preparats pel so, o no tenen capacitat, no troben res. Estan a l’espera de si l’ajuntament troba alguna solució però ja estan mirant altres alternatives fora de Gràcia, on abans ja feien altres tallers també.
Expliquen que actualment la realitat del projecte és complicada, tenint en compte que Reperkutim genera una despesa de 1.000 euros mensuals, només poden fer un dels nou tallers que tenien, i que han estat sis mesos parats sense cap mena d’activitat. Per això han decidit llançar una campanya de micromecenatge per tal de garantir la viabilitat del projecte. ‘Reperkutim, tambors que transformen’ busca aconseguir fins a 10.000 euros, per tal de fer front al deute de material del projecte. Aquest ascendeix a més de 8.000 euros, la idea era anar-ho pagant de mica en mica però la situació de crisi actual ha fet que sigui important poder-se oblidar del pagament del material. Han calculat que els calen 10.000 euros tenint en compte els diners que es quedarà la fundació col•laboradora de la campanya i les despeses de les recompenses.
A Reperkutim creuen que tothom té dret a ser generadors de projectes culturals I de participar de la vida social, cultural i comunitaria dels barris i de la ciutat. El seu projecte busca trencar esterotips, hi tenen cabuda persones amb discapacitat, diversitat funcional, amb trastorn mental, joves amb risc d’exclusió social, dones amb risc de vulnerabilitat, i qualsevol persona amb sensibilitat social. Els seus valors: diversitat, inclusió, interculturalitat i acció comunitària.
Durant la cirisi per la covid19 han patit econòmicament però també a nivell personal, ja que és un projecte centrat en ser un espai de trobada per diveristat de col•lectius que necessiten d’aquest contacte, i això costa de fer en línia.
Joan Panés, usuari Reperkutim: “Molt malament per nosaltres, bastant malament perquè ens trobàvem a faltar, tot i les videotrucades, no ens veiem les cares nosaltres.”
Marta Capapé, educadora Reperkutim: “El nostre projecte al final, no té molt de sentit en línia, perquè es tracta d’ajuntar-nos, de trobar-nos i de compartir, sobretot. A nivell de grup, a nivell personal, també ha afectat.”
Cristina Colmenero, educadora Reperkutim: “Super contentes i emocionades perquè està tenint molta acceptació i el suport de la gent està sent brutal, que en quatre dies hem aconseguir el mínim.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.