Raimundo Viejo aposta per la participació i la convivència a Gràcia

 
00:00
Dijous, 9 Juliol, 2015

Estarà al capdavant del districte els propers quatre anys. I ho farà amb el mateix equip de persones que ja hi treballava. És Raimundo Viejo, politòleg, editor i activista i ara nou regidor de Gràcia. Actualment viu a Sant Antoni, tot i que no descarta venir a Gràcia, un districte que coneix per la vinculació que té amb l’Ateneu La Torna i també per la seva afició al cinema. Viejo explica que l’actual situació social l’ha portat a fer el salt a la política.

RAIMUNDO VIEJO, regidor del districte de Gràcia: “Hem entrat en una fase de crisi, de canvi, en què la ciutadania, hem hagut de fer un pas endavant, és a dir, els que no són polítics professionals, jo professionalment sóc professor d’universitat, ara és l’hora de la gent, ara és l’hora de fer aquest pas endavant.”

Pel regidor les prioritats a Gràcia són la convivència i la participació.

RAIMUNDO VIEJO, regidor del districte de Gràcia: “Moltes vegades la participació s’ha entès com una participació plebiscitària, d’aval, de venir a ratificar allò que ja ve fet. No es tracta de fer de la participació un detector de problemes, ni una manera de deixar contenta la gent, o una manera de legitimar les polítiques... no, es tracta d’una forma de fer les polítiques.”

Viejo continuarà el procés participatiu que es va engegar per definir un nou pla d’usos pel districte. També tindrà cura de la situació del turisme i la regulació del Parc Güell, que assegura que s’ha de revisar.

RAIMUNDO VIEJO, regidor del districte de Gràcia: “Hem inclòs a l’enquesta que fem des de l’Ajuntament, pel que fa al districte de Gràcia, una pregunta específica sobre el Parc Güell, és a dir, quantes vegades hi anava la gent? quantes vegades hi va ara? han deixat d’anar-hi? Hem detectat que hi ha hagut una caiguda enorme. Aquest espai no ha estat privatitzat, ha estat regulat, el problema és si ha estat regulat de manera correcta, i això afecta tant els gestors com el tipus de regulació que genera.”

L’educació, la cultura o el comerç de proximitat són altres temes prioritaris per Raimundo Viejo. Ara, però, ja es prepara per viure la primera Festa Major de Gràcia des de dins.

RAIMUNDO VIEJO, regidor del districte de Gràcia: “Nosaltres acabem d’arribar, respectarem, lògicament, el que ha estat la preparació i ens implicarem. Estarem tot l’estiu a peu de carrer per justament conèixer a fons i tenir una particular cura del desenvolupament de la Festa Major.”

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.