Queixes sobre els coloms a la Rambla del Prat

 
00:00
Dimarts, 6 Març, 2012

Els veïns i els comerços de la rambla de Prat han començat a mobilitzar-se per evitar la proliferació de coloms al carrer, i que se'ls deixi menjar a les jardineres dels arbres. De moment, han començat a recollir signatures i han penjat cartells per la zona en contra d'aquesta pràctica.

Els veïns de la rambla de Prat han vist com des de fa un any el carrer s'omple de coloms. Creuen que les obres de millora de l'estació de ferrocarrils de Gràcia, a la plaça de la Gal•la Placídia, ha obligat els coloms a moure's, ja que les persones que els alimenten s'han traslladat a la rambla de Prat.

JOSEP MARIA ARTIGAL, veí de la rambla de Prat:
"Des de fa més o menys un any ha vingut una plaga, molts, molts i amb els coloms han vingut moltes cagarades tant al carrer com en els patis interiors. Una de les causes, no l'única, n’és que des de fa un any, quatre persones que tenim més o menys controlades, han vingut a donar-los menjar."

Tot i que la normativa de l'Ajuntament prohibeix donar menjar als ocells o a qualsevol altre animal que visqui en llibertat, aquesta és una pràctica estesa que el veïnat s'ha proposat aturar. De moment, han omplert el carrer de cartells en què alerten del perill que representen els coloms per a la salut i també recullen signatures.

CLAUDIA LIBEBENSON, veïna de la plaça de Gal•la Placídia:
"Si se les da alimento, la cadena epidemiológica no se corta. No sólo son graves sanitariamente, sino urbanísticamente porque destrozan edificios, obturan desagües, salidas de aire..."

MARTIN LÓPEZ, Clínica Veterinaria Marin de la rambla de Prat:
"Com que els coloms estan malalts, entre que hi ha molts coloms, que fan moltes femtes i porten molts paràsits, doncs, aquí està tota la problemàtica."

Els cartells a les parets del carrer i als comerços han fet que s’hi sumin veïns d'altres zones del barri que viuen amb la mateixa problemàtica.

TERESA FAURE, veïna del carrer de Martí:
"Jo he anat a l'Ajuntament i no m'han fet cas i en veure això, dius, vejam si s’hi puc adreçar i fer una mica més de pinya per la situació que també estem patint per allí."

La campanya de sensibilització, la van començar dos veïns i ara ja en són 19 i 10 botigues. De moment, han notat una davallada en la presència de coloms, però segueixen a l’ aguait i el proper dia 20 tornaran a reunir-se.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.