Queixes pel mal estat de la plaça Joanic

 
00:00
Dilluns, 18 Març, 2013

Els veïns i comerciants de la plaça gracienca de Joanic asseguren que l’espai està abandonat. Es queixen de la brutícia i el mal estat del mobiliari i, fins i tot, asseguren que a les nits hi surten rates. Ara, es proposen fer activitats per donar vida a l’espai.

El racó dels oblidats és com alguns veïns defineixen ara la plaça de Joanic. Es queixen del poc manteniment del mobiliari urbà, de la manca d’il•luminació i de la brutícia a la plaça.

LOURDES BRANCO, presidenta de l’AV i Comerciants de la plaça de Joanic i rodalies:
“Els problemes són molt greus, els problemes és que no poden venir els infants a aquesta plaça, els problemes és que tenim rates que semblen conills. I després els gossos, principal problema els gossos. La gent no cuida que està tot el dia la plaça plena de gossos.”

La plaça també té alguns problemes estructurals, com, per exemple, un clavegueram que no absorbeix l’aigua de la pluja.

PAU MUR, bodega Verema i Collita:
“Quan plou molt aquí no té sortida, o poses a aquí un ‘parapeto’ com quan hi ha crescudes de rius o sinó t’entra l’aigua fins a dalt.”

Per tot això, els comerciants de la plaça volen dinamitzar l’espai. Ja estan sorgint algunes propostes, com la d’impulsar una ludoteca els dissabtes. També, reivindiquen que des del districte s’hi permeti posar terrasses i fer activitats per tal de donar vida a l’espai.

BELÉN VASALLO, bar Navia:
“Està molt descuidada amb el tema de la jardineria, el tema d’higiene, tot, el parc dels crios és un desastre, està abandonat totalment. Tenim molt d’espai buit aquí que res no serveix per a res i es podeien posar unes cistelles, alguna cosa.”

MAITE FANDOS, regidora de Gràcia:
“És veritat que la plaça de Joanic és una de les places que tot i que pot passar tot això, encara és una plaça relativament, no és de les que més tenim conflicte, però no per això l’hem d’oblidar.”

L’Associació de Veïns i Comerciants ha portat les queixes a l’últim plenari de Gràcia. Des del districte ja s’han compromès a fer una trobada per estudiar la problemàtica d’aquest espai.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.