Programació de tarda al 5è festival Nunoff

 
00:00
Dilluns, 15 Juliol, 2013

 
La filla del senyor Bianchi, la Dàlia i la Nanook arriben carregades de maletes a l’oratori de Sant Felip Neri a la cerca de nens que vulguin escoltar un conte.

La companyia Brif, Braf, Bruf i el conjunt Ual·la van coincidir diumenge a la programació del cinquè festival Nunoff. Audiovisual, dansa, teatre i música. Organitzat per Nunart, entitat ubicada a l’oratori gracienc, el festival aposta per la creació emergent i els artistes novells, en una doble programació diària que combina dues disciplines diferents per afavorir l’intercanvi.

Gemma Martínez, membre Nunart: “Veurem com funciona aquest any el Nunoff i a veure com el podem enfocar de cara a l’any que ve, però la intenció és que això continuï, que es pugui continuar donant a la llum propostes que estan super bé totes, de gent molt professional i que tenen moltes coses a dir. I en aquests moments de crisi màxima, doncs la creativitat s’ha de recolzar i s’ha d’impulsar, això és el que intentarem fer”.

A diferència d’altres anys, el festival no s’allarga fins a finals de juliol, i la programació es concentra en 10 dies. Una altra de les novetats, és la programació de tarda.

El diumenge a partir de les set del vespre, va tenir lloc l’obra ‘La filla del senyor Bianchi’. Provinents de l’institut del teatre i després de representar ‘Llàstima que sigui una puta’ de la companyia La Pell, la Queralt, la Magda i la Bàrbara, protagonitzen l’espectacle. Sis contes teatralitzats del llibre ‘Contes per telèfon’ de Gianni Rodari conformen el fil conductor.

Bàrbara Roig, Companyia ‘Brif, Braf, Bruf’: “Els ‘Contes per telèfon’ del Gianni Rodari tenen un llenguatge molt ric, les paraules que utilitza...llavors, això fa que enganxi, per una banda, els adults i, per altra banda, la nostra dramatúrgia és més visual o més per nens, amb coses exagerades... i això fa que també enganxi els nens, per tant, d’aquí i d’allà”.
Magda Puig, ‘Brif, Braf, Bruf’: “Perquè agradi a tothom”.
Queralt Casasayas, ‘Brif, Braf, Bruf’: “Els pares ens diuen: ‘Ja ens agrada a nosaltres també, riem i tot’”.

Una combinació de música i teatre a càrrec del grup Ual·la era la segona aposta del vespre. La melodia del Modesto i la veu de l’Alba componen aquest duo difícil de classificar.

No només s’atreveixen amb ritmes pop, folk, funky i reggae, sinó que toquen cançons pròpies. Després de fer una ruta en bici per realitzar l’espectacle a diferents pobles, començaran a gravar un disc al setembre.

Alba Rubió, Ual·la: “Les lletres en la seva majoria ja tenen tendència a ser d’humor i de crítica social també una mica i, llavors, entre peça i peça, fem una mica de teatre, petits gags, com per presentar les cançons d’una manera original”.
Modesto Lai, Ual·la: “Això és perfecte perquè a nosaltres ens veurà gent que potser ve a veure l’altre espectacle i el nostre públic, que ens ve a veure normalment, veuran l’altre espectacle, llavors és perfecte”.

En un format humil i lluny del circuit cultural més comercial, el festival, que enguany ha sumat forces amb altres entitats a través del Festiu, és fins el 20 de juliol una finestra oberta a la creació contemporània a la fresca de l’oratori de Sant Felip Neri.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.