Primera mostra d’entitats a La Violeta

 
00:00
Dissabte, 20 Abril, 2013

La Violeta ja fa sis mesos que funciona com a seu de diferents entitats de la vila, entre elles les Colles de Cultura Popular, i ho ha volgut mostrar aquest dissabte amb una jornada de portes obertes.
Un dia important després de la llarga lluita veïnal per recuperar l’ús social de l’edifici, antic casino del barri. Actualment gestionat, a més, per les pròpies entitats residents.
Guillem Roma, president Colles de Cultura Popular de Gràcia: “Ara ja la cosa va bastant rodada i el que estem fent és intentar que totes les entitats que hi són, agafin una certa dinàmica, que es coneguin entre elles i arribar a tenir aquest ritme normal de funcionament. I de fet, aquesta festa que fem ara vol ser la primera festa amb estat normalitzat de l’equipament, que també servirà per reforçar els vincles entre les entitats”.

Berta Ondoño, Esbart Lluís Millet: “Els amics del Sàhara jo no sabia que estaven, avui ho he descobert. I també he descobert que hi ha molts bastoners, hi ha moltes entitats de bastoners”.
Durant tot el dia, es realitza la gimcana ‘Coneix la Violeta’ on els participants han de passar per totes les entitats i realitzar-hi proves o contestar preguntes per aconseguir el segell. Una manera de crear xarxa entre elles i d’obrir-se als veïns de Gràcia.
Jordi Altarriba, president Amics i Amigues de La Violeta: “Quan vénen els nens, els fem preguntes com: ‘què et sembla, a Gràcia hi havia canaricultors o panteracultors?’ I els poses el segell i agafen una postal”.
Carlos, participant: “He aconseguit uns quants, em queden tres i ha estat divertit això d’anar per aquí”.
Íker, participant: “Si aconseguies mocadors fins al sis et donaven un mocador o de color blau o de color groc”.
Tallers de dibuix per part dels Trabucaires de Gràcia, henna amb Gràcia amb el Sàhara, tabals i gralles, mostres de dansa de l’esbart Lluís Millet, o mini cursos de ball de bastons dels bastoners de Barcelona i els de Gràcia. Aquestes són algunes de les activitats que els nombrosos visitants han pogut realitzar-hi.
Núria Condom, Bastoners de Gràcia: “El primer és aprendre a agafar un bastó, aprendre a picar i els ensenyem els passos del ‘Virolet de Gràcia’, que és el nostre ball insígnia amb el que ens vam estrenar ara precisament fa 30 anys, aquest agost va fer 30 anys. És fantàstic, estem molt contents de tenir un lloc que sigui la nostra seu, que pugui ser casa nostra i des de la qual podem començar a fer coses noves, ara que això ja ho tenim assegurat podem començar a fer moltes més coses pel barri i perquè la gent vingui”.
Per la tarda, serà el torn de les xerrades sobre la sanitat, les projeccions i a les 8 del vespre tindrà lloc la cercavila de fi de festa amb les colles de foc.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.