Primer nom de dona al barri del Coll

 
00:00
Divendres, 16 Març, 2018

 

Es coneixia com el solar de la papallona, per la seva forma des de l’aire, però a l’hora de posar-li nom, els veïns i entitats del barri del Coll han volgut posar a aquesta plaça un nom d’algú que tingués vinculació amb el barri.

Maria Mullerat era mestra en educació especial i pedagoga, va néixer a Cambrils però després es va traslladar a Barcelona. Va comprar Can Mora l’any 1972, una masia que els veïns del Coll sempre s’han sentit seva, tot i que sobre paper pertany a Horta-Guinardó. Va fer-hi una tasca molt important amb infants amb necessitats especials. Sempre va mantenir Can Mora dins la vida veïnal del barri, les portes de la masia estaven obertes perquè els veïns poguéssin fer-hi celebracions i activitats. Els infants, a més, van col·laborar fent uns capgrossos.

L’Associació de Veïns del Coll-Vallcarca va proposar el nom de Maria Mullerat, i el Consell de Dones de Gràcia va fer arribar la proposta ala Comissió de Nomenclator Gracienc. La proposta va ser aprovada de seguida, tot i que no s’ha posat la placa i s’ha inaugurat fins ara. El districte actualment té el compromís de posar noms de dona.

La plaça, situada entre la plaça de Laguna Lanao i el carrer de Jaume Cascalls, es va acabar l’estiu de 2015. Era un solar privat, en males condicions, que l’ajuntament va comprar davant la demanda veïnal. Actualment té 1.503 m2, amb espais d’estada, jocs infantils i espais enjardinats.

La recent inaugurada plaça de Maria Mullerat, és el primer lloc del barri que porta nom de dona. Ja que, segons expliquen del Grup d’Estudis el Coll-Vallcarca, hi ha dos carrers que fan referència a dues dones, però de manera poc explícita, ja que una només fa referència als cognoms i l’altre com a santa.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.