Playcubes, els nous jocs infantils de la plaça del Sol

 
00:00
Dimarts, 3 Juliol, 2018

 

Ni tobogans ni gronxadors, la nova àrea infantil de la plaça del Sol està formada per Play cubes, unes estructures de plàstic en forma de rusc per a nens d’entre cinc i 12 anys. És el primer espai d’aquestes característiques a la ciutat, però la seva història ve de lluny. Als anys 70 l’arquitecte Richard Dattner ja els va imaginar, però ara s’han redissenyat amb més capacitat de joc.

Federic Garriga, delegat Hags Catalunya: “En aquella època només existien els típics jocs, jocs bastant individuals i amb aquests jocs el que es buscava era molt la interacció de la canalla amb ells mateixos, una de les coses també importants que tenen aquests jocs es que permeten a les persones amb dificultat de mobilitat també la participació, el que diem jocs d’integració.”

Aquests cubooctaedres entrellaçats, permeten explorar i posar a prova la psicomotricitat, escalant de totes les formes possibles.

Gael Hernández: “Escalar i anar per aquí... pujant per aquí...”

Gabriel: “Tu pots escalar, tu pots entrar dins, pots intentar fer coses com explorar, és molt divertit.”

Anna Busqué, mare: “Molt bé que hi hagi més espais per a criatures de diverses edats, que siguin creatives, que no siguin tots iguals i també que aquesta plaça és una plaça molt dura que només té un sol ús, doncs està bé que tingui usos compartits, almenys.”

Aquesta estructura serà mòbil per poder mantenir la plaça com espai on fer actes culturals, com quan es converteixi en la plaça del Folk la propera Festa Major de Gràcia. Per això, s’han deixat els ancoratges lliures.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.