Pla per treure els camions de la plaça de la Virreina

 
00:00
Divendres, 21 Desembre, 2018

 
Aquesta és la imatge habitual de la plaça de la Virreina. Camions i furgonetes estacionats enmig de l’espai. Toi i que és una pràctica que no estar permesa, s’ha convertit en la dinàmica habitual de molts proveïdors d’establiments de la zona.

Patricia Ibarra, veïna : “Toda la vida, aquí sucede lo mismo, las furgonetas aparcan ahí para descargar sus cosas.”

Pilar Garcia, comerciant: “Es podria pensar alguna zona propera a la plaça tant per dalt com per baix, perquè càrrega i descàrrega i missatgeria puguin fer la seva feina, sí que estaria bé no entrar a la plaça.”

Ara, un acord entre comerciants, veïns i el districte de Gràcia vol revertir aquesta situació. Per fer-ho, es canviarà el sentit de circulació del carrer de Verdi en el tram comprès entre el carrer de l’Or i d’Astúries. D’aquesta manera s’evitarà l’accés de vehicles a la plaça; només podran seguir circulant de pujada aquest tram de Verdi veïns i serveis. Aquesta mesura també anirà acompanyada d’una campanya informativa i preventiva per part de la Guàrdia Urbana. L’objectiu és que els camions facin ús dels espais habilitats.

Robert Soro, conseller districte de Gràcia: “A la plaça de la Virreina hi ha diverses zones de càrrega i descàrrega i si es veu o s’analitza que són insuficients es pot plantejar el fet d’ampliar algunes de les zones de càrrega i descàrrega. Però, això no vol dir que un espai com és una plaça i a més una plaça amb un valor patrimonial important, hagi de tenir aquesta densitat d’usos.”

Està previst que aquesta mesura ja entri en funcionament durant el proper mes de gener. A la taula ciutadana de la plaça de la Virreina es farà el seguiment d’aquest pla per valorar-ne l’èxit de l’aplicació.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.