Persones amb problemes de drogodependència i salut mental es fan visibles amb una obra de teatre

 
00:00
Dimecres, 4 Juliol, 2018

 

Els usuaris de les llars residència de Providència i Verntallat, a la Vila de Gràcia, estan assajant una obra de teatre. Són persones amb problemes de drogodependència i salut mental amb ganes de fer-se visibles i ensenyar les seves capacitats.

Miquel Vinyals, usuari: “Vegin que no són problemàtiques tan grans, si amb un moment donat hem de representar una obra, la gent vegi que som persones normals.”

Quico Ferragut, usuari: “Jo ja havia fet obres de teatre i pel·lícules i després de tant de temps m’he trobat una mica descol·locat, però li he fotut ganes i m’he après el text al final.”

Oriol Flaqué, usuari: “Com que és la primera obra que fem, en principi era una mica xop-xop, però ara ja va endavant, ja estem volant.”

El teatre, a més de ser una manera de visibilitzar el col·lectiu de persones amb malalties mentals, és útil com a recurs pedagògic. Són més de trenta persones que formen part d’un projecte comú, un fet que millora la cohesió de grup. I al mateix temps, com que tothom se sent implicat de manera individual, millora l’autoestima.

Òscar Constantí, educador social Grup Atra: “Permet que un pugui ser actor, que un pugui ser músic, que un pugui ser escenògraf, que un pugui ser encarregat de vestuari i que deixis de banda aquest rol que moltes vegades tenim associat de ser un malalt mental.”

L’obra de teatre es podrà veure dilluns a la tarda als Lluïsos Teatre. Les col·laboracions amb altres entitats, com en aquest cas amb els Lluïsos de Gràcia, són un altre punt clau d’aquest projecte de teatre per sortir de les quatre parets de la llar residència.

Informen: Neus Valls / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.