Participació veïnal per decidir el futur del barri de Vallcarca

 
00:00
Dissabte, 30 Novembre, 2013

 

Persones de diferents entitats del barri de Vallcarca han posat aquesta tarda les seves preocupacions i propostes pel barri sobre plànol.

Al matí, més d’una vintena de persones, entre ells algun representant del consistori gracienc, han debatut i consensuat propostes sobre cinc eixos principals: espais públics, patrimoni humà, urbà i arquitectònic, organització i gestió del barri entre els veïns, les entitats i l’Administració, així com sobre equipaments i habitatge.

Jordi Raymond, membre Ateneu Popular de Vallcarca: “Al canviar el paradigma, amb la crisi, del que està succeint al barri, l’especulació ja no és dóna de la mateixa manera, és més lent tot plegat, el senyor Nuñez i Navarro no vol construir, tenim un barri en blanc i alguna cosa s’hi haurà de fer. A més, això fa acumular tot de problemàtiques que hem estat analitzant”.

Amb el suport tènic de dos membres d’Arquitectes sense Fronteres, documents i plans oficials, a la tarda els assistents han realitzat la cartografia col•lectiva. En un primer plànol analític, els punts sobre els que es vol actuar, les voreres estretes, els espais amb problemes d’aparcament, els solars i espais buits dels que no se’n fa ús o aquells que estan en procés de recuperació. I en un segon plànol, les propostes, com per exemple, nous llocs de trobada o una plaça que serveixi de centre neuràlgic del barri.

Jordi Raymond, membre Ateneu Popular de Vallcarca: “I el que volem és generar tot un argumentari on puguem defensar tot un seguit de qüestions que ens inquieten. I volem, per una banda, sentir-nos recolzats per altres entitats, i per altra, tenir un discurs que sigui complert, que sigui potent, i que sigui difícil de rebatre, o que sigui prou hàbil com per rebatre altres discursos”.

Per diumenge encara queda un pas més del procés. Es tornen a reunir per establir les estratègies col·lectives i accions immediates a desenvolupar per fer possible que les propostes es duguin a terme.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.