Pagar per estirar la butaca a l'Esperança

 
00:00
Dimecres, 16 Gener, 2013

L’Hospital de l’Esperança és el primer centre sanitari de la ciutat que cobra per estirar la butaca de l’acompanyant d’un malalt. A l’Hospital Clínic això ja passa, però només a la unitat de maternitat, així com altres centres catalans que també ho han començat a aplicar. A l’Esperança el preu són 10 euros per 20 hores ininterrompudes i en el cas de la unitat de pal•liatius són 30 euros per 7 dies.

Aquestes són les butaques que hi havia fins ara a l’Hospital de l’Esperança que s’han substituït per unes de pagament. Segons la direcció del centre, les 35 butaques noves són més còmodes, faciliten la feina del personal d’infermeria i són completament abatibles. És quan l’usuari vol estirar-se que s’ha de pagar una quota.

ROCÍO IBÁÑEZ, directora de l’Hospital de l’Esperança:
“El familiar a la nit, previ pagament de la tarifa pot utilitzar-la en posició estirada, el familiar si vol i si li convé i si valora que és així, sinó pot utilitzar-la com una cadira normal que també és més confortable que la que teníem en la versió anterior.”

Aquesta és una prova pilot que s’haurà de valorar per veure si continua i si s’estén a altres centres com l’Hospital del Mar, del mateix consorci sanitari. Tot i des del centre evidencien que és una millora pels treballadors, pels pacients i pels acompanyants, des de la coordinadora d’usuaris de la sanitat critiquen la visió comercial de la nova prestació.

CARME SABATER, directora de la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat :
“Fins ara era el propi hospital que oferia aquestes butaques reclinables per a aquelles persones que realment necessitaven quedar-se amb el seu familiar, o sigui, està muntant com un negoci”

ISABEL DÍAZ, usuària:

“Ja tot està molt car, he de pagar el copagament, he de pagar l’euro per recepta i encara més ara haver de pagar per acompanyar un malalt, trobo que està molt malament.”

JOSÉ LUÍS CEJA, usuari:
“Aunque fuera pagando, la cuestión es estar allí con el pacinete y estar bién, hombre, cuanto mejor estés al lado del paciente, mucho mejor”

De moment, les noves butaques conviuen amb les antigues i la direcció explica que que hi ha altres hospitals interessats. Tot i això, des de l’Institut Català de la Salut asseguren que en els seus centres, com Bellvitge o Vall d’Hebron, no està previst portar aquest servei.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.