Obren els jardins arranjats de l’antiga casa coneguda com els Arabescos

 
00:00
Dimecres, 19 Juliol, 2017

 

Situat just a sota del pont de Vallcarca, ocupa la finca dels números 111 i 117 de l’avinguda Vallcarca, entre l'avinguda de Vallcarca i el carrer de Gomis.

La recuperació de l’espai ha estat una demanda dels veïns constant des que es va començar a realitzar el procés participatiu veïnal a l’entorn del futur de Vallcarca. Els veïns, durant aquests mesos d’obres (des de l’octubre passat) han estat atents al que es feia i en alguna ocasió han hagut d’avisar d’alguna cosa que no s’estava fent en acord al que s’havia parlat en les taules participatives. De fet, tot i que els jardins ja estan oberts, segons fonts veïnals (districte no ho diu a la nota de premsa), encara resta col•locar-hi una font, que s’hauria de posar pròximament.

S’ha arranjat com a espai enjardinat i zona d’esbarjo i ha permès integrar els jardins existents al costat muntanya, sota el Viaducte de Vallcarca, a aquest petit jardí. L’objectiu és convertir-los en espais per a l’ús veïnal i cívic i perquè siguin pol de trobada i dinamització de la vida veïnal.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha destacat que amb aquesta actuació “s’avança en l’objectiu de crear espais i corredors verds entre el Parc dels Tres Turons i del Putxet”. A més, l’operació, feta pel districte de Gràcia, tal i com van demanar les entitats veïnals de Vallcarca, ha suposat també la millora de les connexions transversals i longitudinals que faciliten d’accés a la parada de metro. En aquell àmbit s’ha realitzat l’ampliació de la vorera existent a l’avinguda de Vallcarca, i s’ha fet millores en l’accessibilitat.

Alhora, s’ha generat una millora en la comunicació entre els jardins ja existents i la nova zona creada amb el manteniment de les antigues finques que ocupaven aquesta parcel·la, coneguda popularment com els ‘Arabescos’, per l’aire moçàrab de la seva arquitectura. La recuperació de les restes de la finca del segle XIX popularment conegudes com els Arabescos es troben a l'interior dels nous jardins. Es tracta d’una antiga construcció d’estil mossàrab que s’ha restaurat per a la seva conservació malgrat que no té valor patrimonial ni històric.

La intervenció en el conjunt de l’espai també ha inclòs l’adequació de la vegetació actual així com la incorporació de nova. També s’ha aprofitat per col•locar un nou enllumenat tipus LEDs, i s’ha realitzat el soterrament de les xarxes aèries dels serveis. També s’han fet nous espais d'estada de sauló amb bancs i cadires, i la reordenació del mobiliari urbà als jardins i el seu entorn immediat. En total, l’operació ha comptat amb un pressupost de 806.000 euros.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
Refresca Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.