Nou mapa que recull el comerç jove de Gràcia

 
00:00
Dijous, 12 Setembre, 2013

 

Rutes i mapes de promoció dels comerços són habituals a barris com Gràcia. Ara, però, se n’ha creat un de diferent. Es tracta d’agrupar les botigues de joves d’entre 18 i 35 anys en un mapa de comerç jove del districte.

La Neus fa vuit mesos que va aixecar la persiana de la botiga Iorana. Ella és dissenyadora gràfica i estava a l’atur, així que va decidir iniciar aquest projecte agafant noves idees arribades des de Berlín. Es tracta d’un local que lloga espais a creadors perquè hi venguin els seus productes.

NEUS JULIÀ, botiga Iorana
“Botigues convencionals n’hi ha moltes i, o fèiem alguna cosa que diferenciés una mica el format que també està molt bé, però alguna cosa que diferenciés el que ja hi havia, sinó una mica era el mateix.”

Aquesta és una de les 30 botigues que estan incloses en el nou mapa de comerç jove de Gràcia impulsat pel Punt d’Informació Juvenil. Aquesta iniciativa vol potenciar els nous projectes i ajudar a difondre’ls. De moment, s’han agrupat una trentena de botigues regentades per joves d’entre 18 i 35 anys que també participaran d’altres propostes.

Sònia Suárez, informadora del Punt d’Informació Juvenil de Gràcia
“S’està treballant a crear un circuit de comerços joves a manera de visita escolar per a l’assignatura d’emprenedoria que es fa a tercer d’ESO i llavors la idea és que els centres del districte que imparteixin l’assignatura puguin optar a aquesta activitat de visita guiada.”

El mapa recull tot tipus d’activitats, des d’algunes que acaben de començar fins a projectes ja consolidats. Aquest és el cas del Daniel, que amb 29 anys va fundar una botiga de bicicletes elèctriques i s’ha anat estenent.

Daniel Tizón, botiga Freeel
“La primera botiga, va ser una botiga molt petita de 29 metres quadrats i la vaig muntar farà dos anys i mig i per sort ha anat creixent bastant l’empresa. I ara mateix estem amb tres botigues i amb tres punts de lloguer.”

El mapa de comerç jove és un instrument més per donar suport a l’emprenedoria juvenil. Aquest és un objectiu que el districte de Gràcia està fomentant a través d’activitats, xerrades, i assessorament per impulsar la creació d’ocupació entre els joves.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.