Nit de guarnits

 
00:00
Dilluns, 15 Agost, 2016

Negre nit als carrers de Gràcia, però tothom va amunt i avall. Bastides, pistoles de silicona, pintura i filferros són els protagonistes de les últimes hores per acabar els guarniments de la festa major. És el compte enrere de molts mesos de preparació.

TOLO ALBERTÍ, carrer de la Perla
“Ha estat un dia llarg i serà una nit més llarga encara. Cada any sembla que és més complicat, que és més difícil, sembla que mai arribaràs al final. Però al cap i a la fi, no sé com t’ho manegues i sempre vas acabant.”

SUSANA FONT, carrer de Verdi del Mig
“Quan arriba aquesta nit, ja se sap, tothom va igual, amb l’estrès al damunt, intentant tancar els guarnits i mirant el que falta per poder acabar a l’hora. Ja veus quanta gent hi ha treballant, gent gran, criatures.”

Crear les portalades i el sostre és el que més feina significa, però són els petits detalls, que fan d’aquesta, una nit molt llarga.

BETTINA SCHAEFER, carrer de Joan Blanques de Baix de Tot
“Ens queda feina de llums, això costa molt perquè tenim moltes cadenetes de llums i després també s’ha de mirar com queda bé tot i després hem de treure tots els detallets.”

ELI PUJOL, carrer del Progrés
“Hi ha cosetes que se’ns estan resistint una mica, com que estem més cansats també, no hi ha llum, suposo que les coses les veus més difícils.”

MARC SUBIES, carrer de Mozart
“El que són detalls, això és un o parar, és una cosa continua que si ens deixessin un dia més, seguiríem, seguiríem fent.”

La feina d’engalanar continua fins al matí. Ningú no dorm, tot ha d’estar llest per la traca que marca l’inici de 7 dies de festa.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls / Elena Serra / Míriam Martín

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.