Nit de guarniments

 
00:00
Dimarts, 14 Agost, 2018

 
Expliquen els festers que és la nit més llarga. Són les últimes hores per acabar els decorats dels carrers. Les bastides, les grues, la cola i la pintura són els elements protagonistes i hi ha més gent que mai treballant. És el cas del carrer de la Llibertat amb una cinquantena de persones. Per ells, el més difícil, a mitjanit, ja estava enllestit.

Robert Rosselló, Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat
“El més important que teníem avui com a objectiu era muntar un molí d’aigua que mai ho havíem fet, mai havíem treballat la fusta i és una cosa que fa res ho hem provat amb una bomba i tal i ha funcionat bé.”

Les portalades i els detalls queden per al final. Al carrer del Progrés l’accés sud va quedar malmès per la pluja de fa dos dies. Tot i així, el Llibre de la selva avança a bon ritme i les grans figures del conte van agafant forma ara que el carrer ja està tallat.

Eli Pujol, Comissió de Festes del Carrer del Progrés
“Això implica, realment, molta gent enfilada, tothom empaperant des de dalt, al moment, s’empapera, es pinta, amb secadors, de pressa i com es pugui.”

El rellotge avança i els carrers fan descansos per a la intendència. Mentre alguns fan una parada, d’altres aprofiten per organitzar la feina.

Marta Soteras, Comissió de Festes del Carrer de Fraternitat de Baix
“Aprofitem ara per sopar i arrenquem feines noves i aleshores, en aquest impàs toca prepara aquestes feines noves, perquè els altres puguin treballar.”

Marta Farrés, Comissió de Festes de la Plaça de la Vila de Gràcia
“Hi ha coses que al final tu tenies una idea i acabes fent, mira la final en comptes d’això, això o s’ha de tapar un cable, doncs canviem aquest element de lloc.”

Tot i alguns imprevistos i el cansament de les hores de feina, la recompensa és veure l’endemà les cares de sorpresa dels veïns quan de sobte giren la cantonada de casa i al seu carrer potser hi han aterrat naus espacials o en Balú canta al ritme de la selva.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.