Mostra de cinema etnogràfic a la Violeta de Gràcia

 
00:00
Dimarts, 5 Setembre, 2017

 
A final del segle XIX i principis del XX les dones tocaven cançons de pandero. Ho feien per recollir diners per les capelles del Roser. Per conèixer aquesta tradició el Museu Etnològic ha fet una exposició que aquests dies es pot veure a la Violeta de Gràcia.

Josep Maria Contel, Taller d’Història de Gràcia: “Hi ha el pandero quadrat que l’han tocat durant molts anys les dones. Potser és menys conegut popularment, per la gran massa, però és un instrument molt reconegut i amb molta projecció actualment.”

L’exposició és la porta d’entrada a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, organitzada pel Taller d’Història de Gràcia.

Josep Maria Contel, Taller d’Història de Gràcia: “Hi ha molts documentals que es roden de cultura popular. Una de les maneres que es puguin veure també és aquesta d’aquí. Donar a conèixer aquestes produccions i aquestes bambolines del que és la festa de molts llocs.”

Aquesta mostra de produccions audiovisuals de cultura popular es fa a diferents parts del territori català. A Gràcia comença avui amb la projecció del documental ‘100 anys de cinema a la recerca d’un cinema català’. La propera sessió serà el dia 12, centrada en la tradició gallega i l’última, el 19 de setembre, una producció gracienca sobre la revolta de les Quintes.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.