Millor accessibilitat, nous espais i el dret a decidir a la Festa Major 2013

 
00:00
Divendres, 2 Agost, 2013

 

Amb el mateix pressupost que l’any anterior per part de l’Ajuntament de Barcelona, aproximadament 650.000 euros, i pendents encara de saber quina serà la subvenció de la Generalitat, la festa Major de Gràcia presenta poques novetats respecte de l’any anterior.

17 seran els carrers guarnits, un menys que l’any anterior: el carrer de Joan Blanques de Dalt. Aquest any, però, no s’ha de lamentar la baixa de cap espai de festa, sinó que se n’incorporen de nous, com la Violeta, seu de les Colles de Cultura Popular, inaugurada l’octubre passat.

En la línia dels darrers anys, es continua apostant per la programació diürna i familiar, la festa als carrers haurà d’acabar abans de les dues entre setmana i de dos quarts de quatre divendres i dissabte. La vessant solidària hi continua present, per segon any es vendrà un braçalet per recollir diners per l’entitat Càrites, i la plaça de la revolució serà l’espai de les entitats solidàries.

Maite Fandos, regidora del Districte de Gràcia: “aquest any li diem ‘Un espai per construir valors’. Un espai on les entitats que dia a dia treballen a la nostra ciutat i molt concretament al nostre Districte treballen per aconseguir le benestar de les persones o la inclusió social tindran l’oportunitat de mostrar la tasca que fan”.

Com és habitual, durant els dies de festa es reforçarà els serveis de neteja i de seguretat a través de patrulles mixtes de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i s’instal•laran 47 limitadors de so, 9 més que l’any anterior i un 12% més de lavabos. D’altra banda, el metro obrirà durant tota la nit no només el dissabte, sinó també la nit del divendres.

L’accessibilitat és un altre puntal de la festa. Si l’any passat alguns carrers guarnits ja van deixar una vorera completament lliure, enguany tots els carrers prendran aquesta mesura.

Maite Fandos, regidora del Districte de Gràcia: “aquest any s’ha treballat molt, com comentava el Ricard, amb la Fundació per millorar l’accessibilitat, no només arquitectònica sinó també comunicativa. I en aquesta línia, com a novetat, es realitzaran visites guiades per a persones amb discapacitat visual pels carrers de Fraternitat i Berga amb la col•laboració de la ONCE. El pregó i el lliurament de premis tindrà servei d’interpretació de signes”.

Una gran novetat d’aquesta edició deriva de l’adhesió de la Fundació Festa Major al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. L’Assemblea Nacional Catalana organitzarà una estelada d’espelmes el diumenge 18 d’agost i una cadena humana el dimarts 20 que enllaçarà totes les places de Gràcia.

Ricard Estruch, president de la Fundació Festa Major: “el què hem mirat des de la Fundació és posar-nos al costat del país i del Dret a decidir, que és un fet tan elemental i democràtic que a mi em semblaria vergonyós que la Fundació no estigués d’acord amb aquesta activitat”.

Durant la roda de premsa d’aquest divendres Ricard Estruch també ha hagut de contestar a una pregunta obligatòria, el motiu que el porta a deixar la presidència de la Fundació un cop tancats els comptes de la festa, després de gairebé 7 anys al capdavant.

Ricard Estruch, president de la Fundació Festa Major: “jo no em trobo còmode amb aquesta situació que un president de la Festa Major de Gràcia sigui president sense tenir carrer, malgrat que els estatuts ho contemplen i que jo podria ser president fins al 2016 que és quan ens toca la renovació de la junta. Però penso també que és moment de donar pas a gent més jove”.

El programa de la Festa Major es podrà consultar per segon any en una aplicació per smartphone i a través dels codis QR situats a cada espai festiu i a la samarreta. El programa de mà, que l’any anterior ja no era gratuït, tornarà a costar un euro.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.