Més visitants i més participació en les activitats diürnes

 
00:00
Dimecres, 21 Agost, 2013

 
Després de 7 dies i més de 700 activitats, la Festa Major de Gràcia, clou una edició que consolida les activitats de dia amb un increment de l’afluència de públic en aquest horari. Des de la Fundació Festa Major i el districte de Gràcia s’ha volgut destacar la normalitat de la festa. Tot i això, s’ha mostrat tot el suport als Castellers de la Vila de Gràcia per l’accident que va patir un dels seus membres durant la diada. També, ha estat una festa marcada pel comiat del president de la Fundació. Estruch marxa amb la satisfacció d’haver consolidat una festa més familiar i de qualitat.

RICARD ESTRUCH, president Fundació Festa Major de Gràcia

Una de les novetats d’enguany són els premis del jurat popular. Avui, s’han desvetllat els resultats de les votacions que s’han fet a través d’una aplicació mòbil. Amb 785 votacions s’ha endut el primer lloc, el carrer de Progrés, el segon ha estat per Mozart i el tercer per Fraternitat de Baix. Al balanç de la festa major no s’han donat dades d’assistents, però s’ha constatat que hi ha hagut un increment de visitants i també que cada vegada hi ha més turistes que s’acosten a la Festa. Per això, s’ha valorat molt positivament els esforços que s’han fet en l’accessibilitat. Seguint el model de l’any passat de sentit únic per entrar als carrers, aquest any s’ha posat un servei per a controlar els accessos dels carrers que es preveia que tindrien més afluència. També s’ha treballat per oferir visites guiades per a invidents i la tendència és anar cap a una festa accessible en tots els sentits.

MAITE FANDOS, regidora del districte de Gràcia

Pel que fa a la venda ambulant, hi ha hagut una disminució dels llauners. I el so s’ha controlat amb la col·locació limitadors acústics en 47 escenaris que han reduït l’impacte sonor. També s’han mantingut els carrers més nets amb l’increment de lavabos públics i amb uns serveis de neteja adaptats a les necessitats de la festa. Des del districte, també s’ha volgut destacar la continuïtat de l’espai de la plaça de la Revolució com a punt de trobada d’activitats solidàries durant la festa, i la polsera solidària de Càritas que repeteix un altre any.

Informa: Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.