Més de 200 infants es queden sense local d'esplai a Gràcia

 
00:00
Dimarts, 8 Setembre, 2020

Imatges de @notenimlocal / cap esplai sense local
Aquest és el material de l’Esplai Espurna i el Matinada – Pòrtics que des del dia 31 d’agost està repartit per diferents llocs. Els esplais s’han quedat sense el local del carrer de Jaén, 7, on des de fa sis anys es reunien, emmagatzemaven i s’aixoplugaven de la pluja. Ara, tornen a l’exili, per això han engegat la campanya “Cap esplai sense local” per reivindicar la necessitat d’un espai per acollir els més de 50 monitors i 200 famílies que hi formen part.

Eva Martínez, campanya “Cap esplai sense local”: “A la que comencem a fer esplai, tenim l’escola a una banda, el material a una altra, unes coses a casa de monitores, per fer reunions... serà insostenible. O sigui, ja vam estar una temporada així, ara que teníem local, ho teníem tot ben organitzat i ara tornem a estar amb llistes d’on tenim el material per saber on trobar les coses”.

Joanna Chichelnitzky, campanya “Cap esplai sense local”: “Totes les reunions o els espais de cures, de formació no es podran fer, per tant la tasca de l’esplai queda reduïda”.

Tot i no tenir local, no renuncien a fer activitats amb els infants. Aquest octubre tornen a les escoles Rius i Taulet i l’Univers on des del 2016 tenen un conveni pels dissabtes a la tarda. Els esplais asseguren que això no és suficient. Ara que la propietat del carrer de Jaén no ha renovat el contracte de lloguer amb l’Ajuntament, reclamen que el consistori mogui fitxa i reivindiqui la tasca que fan. De fet, expliquen que el local de Jaén era provisional fins que es trobés un espai adequat.

Joanna Chichelnitzky, campanya “Cap esplai sense local”: “No acaben com d’entendre el que els hi demanem, no entenen la necessitat d’un local i perquè no pot ser un magatzem llogat de Bluespace que és el que de vegades ens han dit, perquè hem de tenir una clau pròpia, perquè es pensen que serà per fer festes, és la falta de desconeixement de què és la tasca educativa d’un esplai o cau.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

El districte de Gràcia els va oferir utilitzar el Casal Popular Tres Lliris, però els esplais asseguren que no és l’espai adequat. Esperen que la pressió de la campanya i el suport de les famílies aconsegueixin una ubicació per continuar una tasca educativa de més de quaranta anys.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.