L'Independent de Gràcia compleix 20 anys

 
00:00
Dimarts, 22 Setembre, 2020

Cada divendres es veu aquesta imatge. Veïns que recullen l’'Independent de Gràcia'. Ara, es reparteixen 8.000 exemplars d’aquest setmanari gratuït en més de 700 punts de distribució. El número 0 va sortir per la Festa Major de Gràcia, primer mensualment, fins que el 2003 es va convertir en setmanari. Tot va néixer de la il·lusió d’un grup de periodistes locals, una cooperativa d’arts gràfiques i l’Associació de Veïns de la Vila de Gràcia que van apostar perquè fos gratuït i en paper.

Albert Balanzà, director 'Independent de Gràcia': “No té per què canviar ni té perquè morir si donem les facilitats al lector, perquè s’hi acosti, perquè el tingui a prop i perquè d’alguna manera sigui gratuït.”

Ara, l’'Independent' està d’aniversari, compleix 20 anys donant veu a tot el paisatge gracienc. Diuen que sempre amb una visió local, no localista.

Albert Balanzà, director 'Independent de Gràcia': “Diem que tenim una redacció curta, som 3 persones a la redacció, però sobretot tenim els 120.000 veïns, rar és la setmana que no et truca algun veí i t’aporta algun element clau i de relleu.”

El director del setmanari recorda primícies informatives com el perill de tancament dels Cinemes Verdi, els primers plànols de la torre del Deutsche Bank o l’última crisi amb la piscina de la Creueta de Coll.

Albert Balanzà, director 'Independent de Gràcia': “Hi ha gent que li pot semblar que són temes menors o temes majors, però per nosaltres creiem que són temes majors sempre.”

Informa: Aitana Molina i Neus Valls

Ara, estan a punt d’estrenar nova web i noves eines de participació. Però, des de l’'Independent' asseguren que el més important és poder sortir cada divendres, en paper i en unes pàgines on tothom té veu.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.