L'Escola Turó del Cargol posa a circular el Turobús

 
00:00
Dimecres, 23 Octubre, 2013

 

Un autobús molt especial ha començat a circular per Gràcia. Es tracta del Turobús, una iniciativa de la comunitat educativa de l’Escola Turó del Cargol. Amb aquest projecte s’inicia els més petits a anar sols a l’escola.

ELENA PANO, mestra i responsable de la comissió del camí escolar de l’Escola Turó del Cargol
“Els nens des que surten de casa vénen a l’escola amb uns conductors que no són necessàriament els seus pares i fan nous amics de l’escola.”

NUR ALBARRACÍN, alumna de l’Escola Turó del Cargol
“Tots els nens van en fila i els pares van al capdavant i crec que cada setmana li toca a un pare i nosaltres anem al darrere perquè ningú no es perdi.”

El bus a peu treballa l’autonomia dels més petits i la sostenibilitat. També l’aprenentatge d’educació viària, ja que han de seguir les normatives i no oblidar la granota groga.

GENÍS ARNAL, alumne de l’Escola Turó del Cargol
“És perquè no ens perdem, perquè així ens troben i si no en portem, no ens trobarien.”

ELENA GARCIA, alumna de l’Escola Turó del Cargol
“Abans anava caminant perquè vivia més a prop i ara ens hem mudat al pis d’aquí i anàvem amb el bus, però a vegades el perdíem i això, llavors ens hem apuntat al bus a peu.”

La iniciativa està destinada als infants d’entre sis i nou anys i està pensada com una transició abans d’anar sols de camí a l’escola. Durant la primera setmana de recorreguts s’han apuntat 35 alumnes al bus a peu. Aquest projecte també està servint per saber en quin estat es troba el camí escolar amb els infants.

ALBERT VILALLONGA, Comissió Camí Escolar de l’Escola Turó del Cargol
“També un dels valors del bus a peu i del camí escolar en general és que tinguin un esperit crític, és a dir, que siguin conscients que un cotxe no pot aparcar a la vorera, que un cotxe ha de parar en un pas de vianants i no se l’ha de passar, llavors això fa que, d’alguna manera, també reivindiquin els seus drets.”

Els pares faran un recull dels punts negres que encara s’han de solucionar i el presentaran a l’Ajuntament. De moment, han arribat a una conclusió: una de les millores clau serà pacificar el trànsit a la travessera de Dalt.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.