L'Escola l'Univers reclama que es posi en marxa el sistema de ventilació

 
00:00
Divendres, 15 Gener, 2021

En aquesta aula de quart de l’Escola l’Univers toca ventilar com a mesura anticovid. Ara, no tenen més remei que fer-ho així, però el centre disposa d'un sistema que permetria fer circular l’aire amb les finestres tancades. El problema és que només funciona l’aire calent, no la renovació.

Marta Rodoreda, directora Escola l’Univers: “El que estem veient és que aquest sistema tan complex no està funcionant com hauria de funcionar, perquè hauria de xuclar aire de dins de l’aula, treure’l, agafar aire de fora, renovar-lo, i això és el que automàticament no acabar de funcionar. Amb les èpoques d’ara que estem de pandèmia i a més a més amb l’onada de fred és un tema urgent.”

L’Escola l’Univers es va inaugurar el 2015 i com els centres construïts o remodelats a partir del 2007 compleix amb el Reglament d’instal·lacions tèrmiques. Això significa que té un sistema que permet la ventilació dels espais i com ha comunicat el Departament d’Educació no cal obrir les finestres. El problema, a L’Univers, és que creuen que la instal·lació no funciona.

Marta Rodoreda, directora Escola l’Univers: “Nosaltres no som tècnics, no som les persones que podem dir si això està funcionant bé o no està funcionant bé, nosaltres tenim famílies que entenen del tema, perquè també s’hi dediquen, i ells veuen que no està funcionant com ens diuen que funciona, per això, ho posem en dubte ara.”

informen: Aitana Molina / Neus Valls

Tot i que les administracions diuen que la instal·lació funciona, l’escola demana una resposta que els garanteixi que les funcions del sistema els permeten tenir les finestres tancades. De moment, per precaució, continuen ventilant com tota la vida, amb corrent d’aire.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.