Les places de Gràcia es reformaran

 
00:00
Dimecres, 26 Juny, 2013

Les places de Gràcia centren el balanç dels dos anys de mandat de la regidora del districte, Maite Fandos. El pla de convivència, la remodelació d’alguns espais emblemàtics o el cobriment de les obres de la Línia 9 en són les actuacions més destacades.

La plaça del Sol, del Diamant i de les Dones del 36 es remodelaran a finals d’any. Les obres busquen millorar la convivència en aquests punts, per això també hi continuarà el pla per al civisme. Es farà èmfasi amb la conscienciació ciutadana.

MAITE FANDOS, regidora de Gràcia
“Són petites reformes, no és fer places noves, però sí millorar. Alguns casos estan aixecats els terres, en altres casos és una mica donar-li més, també un espai que permeti ser precisament més convivencial, perquè de vegades, segons quin tipus d’elements a les places el que fan és provocar tot el contrari.”

Altres places que també canviaran són la plaça de Lesseps, on a finals d’aquest any s’eliminaran les barreres arquitectòniques, es canviarà el paviment i s’instal·larà una zona de jocs infantils. Pel que fa a les obres de la Línia 9, el districte ha demanat que es faci com a la plaça de Sanllehy i així minimitzar-ne l’impacte. Una altra actuació molt esperada pels veïns és la reforma de la travessera de Gràcia entre Lesseps i el carrer de l’Escorial. A finals d’aquest mandat s’haurà construït l’aparcament sota els Jardins de Menéndez Pelayo i s’haurà acabat el projecte de pacificació d’aquesta zona. El pàrquing hauria de millorar la mobilitat de l’entorn del Parc Güell.

MAITE FANDOS, regidora de Gràcia
“Això farà que no pugin els cotxes per tota la zona del carrer d’Olot i que els puguin deixar, perquè ara el problema és que com que no existeix un lloc, comencen a donar voltes pel voltant de la porta del Parc Güell i això és un conflicte amb els veïns, amb el qual nosaltres creiem que no hauria de ser-hi.”

També, abans d’acabar l’any, podrem conèixer la nova cara de la plaça de La Sedeta, que serà més diàfana i evitarà els racons actuals. A més d’aquestes reformes de les places, es crearà un nou espai provisional a petició dels veïns. Finalment, el solar de la Casita Blanca, que havia de ser un hort urbà, serà una plaça per a ús veïnal.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.